evet. orada da yazdýðým üzere o farklý bir ev. Buradaki arkadaþlarla tecrübelerimi paylaþmak istiyorum ama bazýlarý maalesef duruma pek ciddiyetsiz yaklaþýyorlar.
Bakýn 7 yýlda asgari ücret bile neredeyse 3 katýna çýktý. Burada yanlýþ algýlanmamasý için aldýðým maaþý, primi yazma gereði duymuyorum ama zaman içinde iþini iyi yapan herkes mutlaka yükselir. Ben þu anda iþimde gelebileceðim maksimum noktanýn bir týk aþaðýsýndayým.
Zamanla iþçi ve memur maaþlarý da artar. Ortam az ya da çok enflasyonist sonuçta. Bu Türkiye'nin bir gerçeði.
Evi alýrken kazanýrsanýz yani düþük fiyattan alýrsanýz ve düþük faiz yakalarsanýz - özellikle oturacaðýnýz meskeni kastediyorum- mükemmel bir yatýrýmdýr. Ev sahibinin dýrdýrýný dinlemezsiniz, her yýl kira artýþý ne olur düþünmek zorunda kalmazsýnýz. Ýnsan mutlaka oturacaðý evi almalý bence.
Faizler biraz daha düþerse (0.90 altý) dördünce kez ev kredisi çekip bir ev daha alacaðým ama bu demek deðil ki tek yatýrýmým gayrimenkul.
Bu arada biri 2012 yýlý zirveydi falan demiþ ben buna gülerim sadece ve hatta güldüm de.
2011'de Ankara'da 165 bine aldýðým evin içindeki kiracým 400 bin TL'ye evi almak istiyor, satmýyorum.
oturduðum evi 210 bin TL'ye aldým. Ayný apartmanda alt kattaki bir daire, az yapýlý olarak acil tarafýndan 580 bin TL'ye satýldý.
Evi aldýðýnýz konum önemli siz tutulan merkez mahallelerden/muhitlerden alýrsanýz sýkýntý olmaz. Kýyýda, köþede, þehirden çok uzakta ve site içinde olmayan bir apartmandan daire alýrsanýz tabii ki zarar edersiniz. Araþtýrýn biraz.
Yer Ýmleri