Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Yukarýdakilere ek olarak sakýn ama sakýn üzerinde düþük miktarda dahi ÝPOTEK olan bir daireyi/gayrimekulü almayýn.
Üzerindeki ipotek miktarý misal 50bin Tl olabilir, satýcý size der ki 50 bini fiyattan düþüyorum. Tapuda ipoteði kabul ediyorum dersiniz, daire size geçer diye KANDIRMAYA çalýþýr.
Halbuki ipotek rakamý sembolik koyulmuþ olabilir. Ya da borçlu o ipoteðe dayalý daha çok borçlanmýþ olabilir. Ve Ýpotek sahibi nasýlsa ipotek var diyerek masraftan kaçýnmak amacý ile ipotek rakamýný güncellememiþ olabilir.
ÝPOTEKLÝ yer almak=malý kaybetmektir.
Þunu unutmayýn ki 50bin TL ipoteðin kaldýrýlmasý için ipotek sahibi sizden 1milyon, 5milyonTL dahi talep edebilir. Bunun için ipotek sahibi banka ise 50 binlik ipoteði kaç TL ödemeniz karþýlýðýnda kaldýracaðý yazýsýný imzalý olarak isteyin. Alým satým Ýþlemini ayný gün gerçekleþtirin.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
nisan 2015 de 465,000 tl ye aldýðým evi bu ay 900,000 e satarsam vergi çýkar mý?
5 yýl dolmamýþ oluyor...
Burada 31 aralýk 2018 e kadar hesaplamasý var,ama mantýken þu anda bile 5 yýl dolmadýðý için vergi çýkar;17 bin gelir vergisi,18 bin tapu harcý çýkýyor.
https://intvd.gib.gov.tr/hazirbeyan/...tisiHesap.html
Bir Sayýn üye bir kaç sayfa önce paylaþmýþtý.
çýkmaz.. ya da sembolik bir þey çýkar. hatta alýrken konut kredisi faizi ödediyseniz kesin çýkmaz.
https://www.hesapkurdu.com/konut-kre...gisi-hesaplama
Ýstanbul'un barajlarýndaki doluluk oraný 11 Aralýk itibarýyla 35.50 olarak ölçüldü. Bu oran son 10 yýlýn en düþük seviyesi anlamýna geliyor.
heryere bina dikelim...
susuz bir yaza hazýr olun þimdiden söyliyeyim...
Nerde bu stok göstersenize deyince ben adresleri söyledim.Sizin dediðiniz yerlerde bu þirketlerin projesi var mý,sizin dediðiniz semtlerde baþka inþaat þirketlerinin elinde kalan ev var mý bilemem.Ýstanbulda yaþamýyorum.Ama anadolu yakasýný biraz bilirim anadolu yakasýndan örnekler verebilirim isterseniz.Neyse elde patlamýþ ev çok ,yeter ki sizin cebinizde para olsun.Dediðiniz seviyelerde paranýz varsa tavsiyem asla ev almaya talip olmayýn.Nerde olursa olsun bu ara ev alýnmaz.Daha çok erken ,ne evler gelir önünüze.
Yer Ýmleri