Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
ben size bir þey diim misürekli ekmek peynir alamayan insanlar örnek verilerek halimize þükretmeyi öðrettiler ama diðer taraftan emin olun millette para var bakmayýn aðladýklarýna anca biz oturup izleriz...
Dün bir proje gezdim zekeriyaköyde adam 2+1 konutu 70m2 net bile yoktur 1.250.000 ye satýyor maliyetlerim kurtarmýyor diyor. Allah sonumuzu hayretsin valla.
850 K yazan adam 975K ya çýkarttý sordum neden diye faizler düþtü parayý alýp napýcam dedi.
Herkes ekonomist oldu valla -
Diyarbakýr da görevliydim,yeni vectra gelmiþ arkadaþlarla bakmaya gittik,2000 cc motor,sensörlü arka camlar,lüks iç döþeme,uzay aracý gibi gelmiþti bize,o sýrada devlet hastanesinde görevli bir çocuk doktoru,elinde bir tomar parayla geldi arabayý aldý,bizde bakakaldýk..not:ayný yýl veya bir yýl sonra olabilir,bir ilaç firmasý kýymetli gayretleri nedeniyle baþka bir çocuk doktoruna ,0 km opel tigra hediye etmiþti,ne günlerdi ne çok çalýþmýþ kadýncaðýz..
![]()
Yahu,Arkadaþ,ben dolarý trade etmek için biriktirmiyorum,aslýnda dolarda biriktirmiyorum,elimde olan cüzi birikimim deðer kaybýna uðramasýn diye dolarda,ayrýca bir evimde var,sen konuyu eksik anlamýþsýn,hatta bu konuya muhalif diye verdiðin isimlerden martind arkadaþ dolarýn en yüksek olduðu dönemde bile ev alýnmasýný tavsiye ederdi..
Þu anda yatýrýma ayýracak param olsa;%30 u ile uygun kademelerden borsaya girer,bir miktarýyla gram altýn alýr,bir miktarýnýda likit fonda bekletirdim ama asla yatýrým amaçlý 2.ci konutu almazdým,mali yönden 3 ay sonra ne olacaðýný kestiremezken,para kazanacaðým diye 10 yýllýk borcun altýna girmek cesaret iþidir..YTD....
Eski HAKEM nýcký bana ait.Herþeyin zamaný var.2017 aralýkta çekmeköyde ekþioðlu beþyýldýz sitesindeki evimden kiracý çýkmýþtý.Ýnternette satýþ fiyatlarý 440 bindi,emlakçýya sordum o fiyatlardan gidiyor dedi.Bende ilana 420 den koydum 6 ay bekledim 370 e kadar düþtüm bir tane alýcý çýkmadý.Bu arada aylýk 370 liradan aidatlar bana zarar yazdý tabi.Neyse evi satamayýnca boyasý tamiratý þu bu 10 bin zarar satýþtan vazgeçtim.Bu ev artýþlarý ile fiyatlara baktým.3 artý bir 500 civarýnda ev var sitede.Bizimki gene 400 e anca gider.Bu arada ben borsadaki paramý nerdeyse ikiye katladým.Elbet borsa böyle gitmeyecek.Ama gelecek yýl da gümüþe döndüðüm paramdan kazanacaðým diye düþünüyorum.Finanstan anlayan bu ara evden uzak durmalý.Ben ne fiyat artýþý anlamýnda ne kirasý anlamýnda ev iþini hala yatýrým olarak göremiyorum.Siz o sahibindeki ilanlara bakmayýn gel malýmý al deyince kimse o fiyatlarý vermiyor.
Ana yanýlgý nerde biliyormusunuz ? illa ev deðil bir seyin fiyatý duserken hep duscekmiþ gibi dusunuluyor , cýkarkende hep cýkacakmýþ gibi .... bu hisse senetlerindede boyle,konut piyasýnda ise yýllara yayýlan cok daha yavaþ versiyonu ama yavaþ olmasýnýn dezavantajýda uyuþturur ,piyasanýn yukarý veya aþagýya döndüðünü anlayamazsýn
Ben taban taban geri gelen hisse senedinde , eger son tabaný oldugunu dusunuyorsam tabanýn bir kac kademe ustune alýs goderirim ve gercekleþir genelde ve ordan tepki yaparak yukarý gider . tabanda ise hissenin fiyatýna gore bir kac 10 bin lot veya milyon lot alýþta bekler. Ne demek istedigimi anlatabildimmi. ? yani hesapta doalr artacak faziler artacak . onlar artýnca dolarý vs bozup dahada ucuzlayan konuta girilecekti. iþte bunlar tabanda emirleri gerçekleþmeden bekleyen milyonlar. tabanýn biraz ustunden alanlar ise fazilerin dusecegini , dolarýn cýkmayacagýný dusunup henuz kýpýrdanma baþlamamýþken ugyun fiyata alanlar.
Son düzenleme : zubizaretta; 13-12-2019 saat: 13:16.
Yer Ýmleri