Originally Posted by
altýnorta
2010 yýlýnda 120 bin tl ye evimi aldým. Dolar 1.5 tl, Gram altýn 50 tl idi.
Yani 80 bin dolara yada 2.4 kilo altýna almýþým.
10 yýl sonunda Dolar karþýlýðý 484 bin tl, gram altýn karþýlýðý 740 bin tl olmalý.
Ben evimi þimdi satsam satsam en iyi 350 bin tl ye satabilirim.
Kar var mý ve bu fiyat kredisiz nakit aldým. Kredi ile alsam kabaca 200 bin tl ye gelirdi. 2010 yýlý faiz oranlarýyla. Birde eve surekli para harcýyorsunuz. Kombiydi, parkeydi, boyaydý, kapýydý, pencereydi, en son dusakabin yaptirdim 2000 tl mesela, mutfak dolabý eskidi degistirsem en kötüsu 10 bin tl gibi gibi, Sürekli bedelli açýklayan hisse gibi yani[emoji3]
Oturacak bir evinin olmasýnýn güzel yaný ev sahibi diye bir kavram yok. Sahiplik duygusu benim oðlana dünyalari versen evden çikmaz çünki gözünü burada açtý.
Kira vermiyorsun birde ben evi almamýþ olsaydým bugun ki fiyatla 10 yýlda 160-170 bin kira ödeyecektim.
Yani bu ara ev alýnýr mý. Kiradaysan ve kendi evin yoksa alýnir. Kar mý edersin zarar mý bilemem. Çok hoþ bir duygu kendi evinin olmasý.
Almanyada, Maltada ev fiyatlarý uçmuþ. Faizler ekside olunca tabi. Bizde de ucar mý ? Oralarda kafana göre dogayý katledip, her tarafý imara açmýyorlardýr tahminimce ev az yapilinca fiyatlar coþmuþtur. Bizde de enflasyon ile maliyetler arttý yeni ev yapýmý az gibi stok var mi nedir ne degildir bilmiyorum. Ama hissi olarak 2.el araçta yaþananlar sanki ev fiyatlarýnda da olacak gibi bir his var içimde. [emoji3]
Yer Ýmleri