Originally Posted by
ykyildiz
Ben de biraz hayat hikayemden bahsedeyim. 24 yaþýmdayým. 18 yaþýmdan beri borsada aktif bir þekilde alým satým yapýyorum. Toplam param 200binTL. 2 sene evvel elektrik ve elektronik mühendisliðinden mezun oldum. 2 senedir her yerde iþ aradým. O kadar yýlýn emeðini hiçe sayýp asgari ücretli iþlere bile baþvurdum. Hiçbirinden adam akýllý geri dönüþ bile alamadým. (alanýmla ilgili iþlere baþvurdum.) Dolayýsýyla hayatýmý idame ettirmek için önümde iki seçenek vardý, ya alanýmla alakasý olmayan bir iþe girecektim, ya da sermaye piyasalarýný kullanarak kendime bir gelir yaratacaktým. Ben 2.sini seçtim. Kendi kendime asgari ücrete baðladým. 200 binden 50 bin TL'sini 2 yýllýk maaþým olarak ayýrdým. Kalan 150 bin TL'nin 50 bin TL'sini eurobond fonu olarak deðerlendiriyorum. (sigorta) Kalan 100 bin TL'nin 80 bin TL'si orta vade borsa yatýrýmý, 20 bin TL'si ile de günlük trade yapýyorum.
Þuanda beklentilerimi karþýlamýþ vaziyetteyim. Ayrýca yüksek lisansa baþladým, almanca kursuna da gidiyorum. Bir de bir yenilebilir enerji firmasýnda stajyer gibi baþladým. Edindiðim tek kazanç öðle yemeði, belki tecrübe..
Sizin gibi hayat tecrübesi yüksek abilerimden görüþler almak isterim.
Yer Ýmleri