Originally Posted by
abc1980
Ben de ön lisans mezunu olarak yýllardan beri para ve sermaye piyasalarý ile ilgileniyorum . Bazý maddi ve manevi sýkýntýlardan dolayý kendi iþimi ( Bilgisayarlý Muhasebe ve Vergi Uygulamalarý ) yapmak nasip olmadý .
12 seneden beri Özel Güvenlik Görevlisi olarak çalýþýyorum . Son 6 yýldan beri X Belediyesi ' nde çalýþýyorum . Hem güvenlik sektöründe çalýþýyorum hem de 16 seneden beri de para ve sermaye piyasalarý ile yakýndan ilgileniyorum. Kýsacasý yan gelir elde ediyorum .
Ekonomik ve siyasi problemler olduðu için portföyüm þu þekilde : BES altýn fonlarýný , Gram altýn fiyatý 156 TL iken uzun bir bekleyiþten sonra kademeli satýþ yaparak sýrasýyla 220 TL ' den - 283 TL ' den ve 293 TL ' den sattým.
Paramýn diðer kýsmý ise Günlük TL Mevduatta.
Diðer kýsmý ise Gram altýn 220 TL ' den itibaren son bir seneden beri fiziki altýn topluyorum . ( Yastýk altý )
Bu arada iþsiz olduðum dönemde ben de Trader olarak serbest çalýþtým . Sadece 5000 TL sermeye ile ( Yýl 2007 ) evimin masraflarýný karþýlamaya çalýþýyordum .
Allah'ýn izniyle oldukça güzel bir sermayem olursa ardýma bile bakmadan Trader olarak serbest çalýþacaðým .
Sadece borsa ile ilgilenmek istiyorsanýz eðer kira derdiniz olmayacak . En az bir daire fiyatý kadar ( 250 000 - 300 000 TL ) arasý sermayeniz olacak. En önemlisi kafanýz rahat olacak. Saðlýcakla kalýn .
Verdiðiniz deðerli tavsiyeler için çok teþekkür ederim.
Benim düþüncem de sizinkine paralel, en azýndan asgari hayat gereksinimlerini karþýlayabilecek bir gelir olmalý (borsa dýþý), onunla birlikte profosyonel trader olunabilir. Çünkü hayatýný idame ettireceðin parayý borsada alým satým yaparak kazanýyorsan, terste kaldýðýn pozisyonlarda, zamanlarda çok büyük psikolojik sýkýntýlara girebiliyorsun. Allah korusun saðlýðýndan dahi olabiliyorsun. Diðer türlü en azýndan kafan bi nebze rahat oluyor.
Doðru hisse, doðru zaman.
Yer Ýmleri