Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Ekonomik zarara göre deðiþir. Ucuz atlatýrsak yukarý, atlatamazsak aþaðý
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Selamlar. Burada yazmýþ olduðum bilgi, yorum ve düþünceler tavsiye ve yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir. Webster üstad nerede diye sormayýn, iþte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203
Kýsa vadede alým-satým durur. Insanlar evden çýkmazken ev almazlar. Yeni virüs diðer virüsler gibi topluma yayýlýp kanýksanýnca normale döner.
Bende ev almak için evimi sattým 3 ay önce ama 3 ayda ne deðiþti söyleyeyim...Favorime eklediðim 20 ev bir haftada satýldý...ve fiyatlar %20 arttý..
Þimdi kriz var ve bu kriz küresel bir kriz sadece TR özelinde deðil... Bunun adý nakit krizi...
Herkes nakite dönmenin peþinde...Ülkeler mortgage kredilerini 1 yýl erteleme kararý alýyor ve bu bankalarý zora sokuyor...
Yeni bir ev alýp krediye girmek isteyenlerin sayýsý sizce artar mý azalýr mý?
%20 zamlý olan evi almak mý?
Her 10 yýlda gelen krizlere bakýn neler olmuþ..ev fiyatlar nerelere gelmiþ...
Ýþte o krizdeyiz dünya olarak her yerde OHAL ilan edilmeye baþladý..
Bu durumda ev almak sizce ne kadar mantýklý?...?...?
Ülke parasý eðer kaybettikçe, parasýný dövizde deðerlendiren ve birikimi olanlar nakit ile alým yapýyor. Bu alýmlar sýnýrlý. Piyasayý yükseltmekten uzak.
Kayda deðer bir fiyat artýþý için konut kredi faizlerinin ciddi manada düþmesi lazým.
Eve ihtiyacýnýz varsa, kelepir bulursanýz, borca girmeyecekseniz, alabilirsiniz bence.
gözüme kestirdiðim bir ev vardý 2 ay önce bugün baktým hala satýlmamýþ fakat %20 de zam yapmýþlar...
BOrsada hisseleri böyle görünce ev parasýnýda borsaya aktarmaya karar verdim...
kira çarpaný 21 yýla geliyor...
fakat borsada kasasýndaki paradan ucuz þirketler var...
Yer Ýmleri