bu ülkede anahtar taþýmaktan baska emlakçý ne iþ yapar anlamadým. ya da bana denk gelmedi. emlakçýyla 2 anýmý anlatayým.
ben yurtdýsýndayým evlenmemize 3 ay kalmýþ eþim kiralýk ev bakýp tutmak istiyor, gelemiyorum iþimden dolayý eþime sen beðen kirala dedim, istediðimiz semt belli, o da emlakçýya gitmek yerine beðendiði sokaklara gidip kendi bulmak istemiþ varsa ona göre emlakçýya ulaþmak. neyse ilk beðendi sokaða giriyor ilk gördüðü kiralýk daireye iþte bu diyor, tesadüf ya ev sahibi de tam orada, neye bakýyorsun kiralýk daireye aaa o daire benim istersen gel evi dolaþ diyor 60 yaþýndaki bayan ev sahibi bu arada, neyse ev sahibi eþimi beðeniyor eþim ev sahibini tam nazik ve kültürlü kadýn, sadece evi deðil ev sahibini de beðeniyor.
neyse gel gelelim kira, depozito her konu da anlaþýyorlar, emlakçý? ev sahibi diyor ki emlakçý yeðenim ona da 1 kira verirsiniz artýk.
þimdi ben evi kendim bulmuþum, tüm pazarlýðý anlaþmayý yapmýþým, emlakçýya neden para veriyorum.
birileri diyecek ki iþi hakký almalý
birileri diyecek ki vermeseydin.
oydu buydu kadýn yeðenime ayýp olur vermezseniz evi verememe getirdi, bizde verdik mecburen.
2. emlakçý vakasý bir yerden arsa konusu, meslekteniz bu konularda bilgimizde var cahil de deðiliz alacaðýmýz arsaya terk olacak mý? emlakçý yok diyor, bakýyoruz geçmiþine terki yapýlmýþ yasal olarak yapýlamaz, ama bana bu cümleyi kuramýyor söyleyemiyor ben neden emlakçýya %2.5 komisyon veriyorum o zaman.
vs. vs. emlakçýlýk sadece ev sahibini anahtardan kurtaran, yüz göz etme beni cümlesinin vücut bulmuþ halidir.
þimdi birileri diyecek ki þöyle iyi emlakçýlar vardýr, ben de emlakçýyým vs. vardýr illaki öyle kaliteli ve iyi emlakçýlara da burada saygýlarýmý sunuyorum

Yer Ýmleri