2007 yilinda 4 milyon dolar simdi 20milyon dolar
Biz yanlis meslekteyiz
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...rildi-5759166/
Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
2007 yilinda 4 milyon dolar simdi 20milyon dolar
Biz yanlis meslekteyiz
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem...rildi-5759166/
Maaþlar enflasyona göre arttýðý için yüzdesel olarak maaþtaki taksit tutarý azalýyor. Ancak kirada oturursanýz. Maaþýnýzdaki oran ev sahibinizle arasýnýzdaki iliþikiye baðlý olsada, yüzdesel olarak en iyi ihtimalle ev taksidine göre daha fazla oluyor. Seçim sizin isterseniz kredi çekin, isterseniz kirada oturun.
Burada daha öncede belirtildi. Ýkamet için bir ev almak gerekliliktir. Eskiden yatýrýmlýk ev alýnmaz. Çocuklar ileride kirada oturmasýn diye ev alýnýrdý.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Urlayý düþünenler güzelbahçeye baksýn.
Bahçeli, havuzlu, otoparklý bir sürü müstakil ev var.
Fiyatlarýný bilmiyorum fakat bir izmirli olarak oralarý çok beðeniyorum.
Saygýlar.
Bundan anladýðým çalýþanlar aldýklarý zam ile alým gücünü koruyor.
örneðin, çalýþan maaþý ile geçen sene 1000 simit alýyorsa, bu sene de 1000 simit alýyor. Gelecek sene de 1000 simit alacak.
Aramýzda böyle biri var mý?
2 sene önce 950 tl aldýðým PS4 geçen gün gördüm Hp'de 5000 tl ye satýþa sunulmuþ.
sana göre benim maaþým 5 kat artmýþ olmalý deðil mi
Ýstatistiklere göre hane halký toplam gelirinin %20 ile %30 unu barýnma giderine harcýyor herhangi bir " t " anýnda. Þayet enflasyon kadar geliriniz ve kira gideriniz artýyorsa bu oran hep sabit kalacaktýr, oturmak için kredi ile ev almanýn esprisi bu oraný yýldan yýla azaltmak ve sýfýrlamak.
Bu arada oyun konsollarýna %50 gümrük vergisi geldi sanýrým, tam almaya niyetlenmiþtim![]()
Ben zenginleþiyoruz demiyorum. Göreceli olarak oran düþüyor diyorum.
Bakýn benim ailem 90larda ev almaya çalýþýyordu. Biz para biriktirdikçe ev fiyatlarý yükseliyordu. Biriktirdiðimiz para eve yetmiyordu.
Þu andada yetmiyor ama þu anda kredi ile kendinize oturmak için ev almak mantýklýdýr.
Ancak hepimizin haddimizi bilmemiz gerekiyor. Gereksiz lükslere, ihtiyacýmýzýn fazlasýna, ödeme gücümüzün üstünde bir eve para yatýrmak bizim ileride taþ kemirmemize neden olabilir.
Yatýrým için ev tavsiye etmiyorum. Kiracý için hiç tavsiye etmiyorum. Ama oturmak için alýn.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Yer Ýmleri