Valla þu an bence piyasa karmakarýþýk.
10 yýl önce hayal bile edemeyeceðimiz, hiç akla gelmeyecek sýra dýþý olaylar hýzla gerçekleþtiði için, herkesin kafasý ve beklentileri allak bullak.
Satýcýlar tok, elbet piyasa düzelecek diyorlar, tabi hala "piyasa uçacak" diyenler de var.
Alýcýlar alýcý deðil ölücü. Hepten bedavaya istiyorlar. Þahin otomobil fiyatýna ev istiyorlar. (Normal fiyat istediðimiz eski bir ev için arayýp saçmalayan kiþiler var, oradan biliyorum)
Bir yanda da þu son emlak furyasýnda "gaza gelen", yüzlerce daire yapmýþ olup tanesine 800-900 isteyen, ama þimdi ne hikmetse 249'a rezidans satmaya çalýþan inþaat firmalarý var. (muhtemelen kredileri batýk, elden para alýp tüyme derdindeler.)
Bir yanda "millet virüsten kaçýp egeye yerleþecek" beklentisi ile egedeki evler uçmuþ.
Bana göre ise iþi gücü olan kiþi egeye falan kaçamaz, istanbulun merkezinde birçok yere yürüme mesafesindeki evler deðerlenecek.
Burada bir ara bahsi geçmiþti, sitede oturan arkadaþlara göre de siteler deðerlenecek.
Velhasýl herkes ayrý bir kafada. Emlak furyasý bitti mi bitmedi mi onda bile bir ortak fikre sahip deðiliz.
Hani çocuklar kavga ederken anne baba gelir hepsine birer tokat çakar, kavga öyle biter ya,
Hah iþte bence þu son karmaþayý ve emlak furyasýný bitiren o tokat önümüzdeki yýldan itibaren gelecek.
Corona virüsünün ev tercihlerinde ve fiyatlarýnda yarattýðý sonuçlarý "tahmin" ve "speküle" etmeyi býrakýp, gözlerimizle bizzat göreceðiz.
Son nokta bu þekilde koyulacak. O yüzden 2021 dedim.
Kiralardaki ve fiyatlardaki artýþ ise klasik enflasyon hesaplamasý bence. Anlam yüklememek lazým.
Yer Ýmleri