Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Ýstanbul lüks segment sayýlabilecek Zekeriyaköydeki Fiyat düþüþü için önce birinci sonra ikinci linke bakabilirsiniz.
Kýsaca 2012 yýlýnda $400.000 olan villalar þimdi 1,350,000 TL. Yani $200,000 bile deðil
https://www.emlaktasondakika.com/hab...basliyor/38040
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...96667434/detay
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Biliyorsunuz bizimkisi Youtube'da çok aktif bu aralar. Canlý yayýn yapýyor millete akýl veriyor. Yine herkese ev zarar ettirmez falan diyo. Bende yandaki akýþa "2013 ten beri ev alan komple zararda yazýyorum. Benim yorumu görmüyor bir türlü. Adam hala millete ev arsa pompalýyor. Ev alacaksan uzun vadeli düþüneceksin. Tapun eskiyecek yoksa olmaz falan diyor
Arkadaþlar, yeni bir nefes yeni bir soluk olmadan Türkiye'nin o eski güzel günleri görmesi zor bence. Her þey çok griftleþti. Her yer dolar kaynýyor ancak bir türlü bize gelmiyor. Kýrýntýlarý gelse yeter 1 milyar dolar gelse mesela borsayý uçurur. küçük rakamlar ancak gelmiyor.
Al benden de o kadar. Bu yaþlarda ev kaygýsýna düþmeden gezip eðlenmek lazým. 30uma kadar paraya hiç acýmadan keyfini sürdüm. Dolce Gabbana takým da aldým, o dönem neresi popülerse gittim orada eðlencelere de karýþtým. Þu an benim 1 evim var, o dönem eve týkýlanlarýn 2 evi var. Ama adamlarda huzur yok, her türlü sapýklýk, ahlaksýzlýk bunlarda çünkü hayatý ýskaladýklarýnýn farkýndalar. Belki þimdi benden daha çok paralarý var ama ortamlara girecekler diye 40 yaþýnda Burning Man Tulum diye kýçlarýný yýrtýyorlar. Marka kýyafetler alýyorlar ama yakýþmýyor, eþlerini aldatýyorlar ama arkalarýndan girmeye çalýþtýklarý ortamdaki çoluk çocuk kafa buluyor.
2 ay önce 750 bin TL toplam maliyetle ev aldým
350 bin masraflar dahil peþinat 400 bin TL kredi. Aylýk kredi ödemesi 5573 tl. 2700 TL ye kiraya verdim þimdi hesap yapalým
Her yýl %10 kira artýþý yapýldýðýný düsünürsek 10 yýl için alýnacak aylýk kiralar ve altýnda toplam kira tutarý yazýlý.
1-2700
2-2970
3-3267
4-3593
5-3953
6-4348
7-4783
8-5261
9-5787
10-6366
Toplam 516.336 kira geliri elde edilir.
120 ayda ödenen toplam kredi 668.000
10 yýlda cebimden çýkacak para 153 bin TL
Peþinat ve masraflara ödenen 350 bin ile birlikte yaklaþýk 500 bin TL ödemiþ olacaðým.
10 yýl sonra evin deðeri ne kadar olacak?
Uygun fiyat ve iyi lokasyondaki gayrimenkuller kazandýracaktýr. Yüksek aidatlý yerlerden de kaçýnmak lazým.
Canýn bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?
Yer Ýmleri