Originally Posted by
nosfecagri
Kira gelirini artýrmasý hata. Veya sizin dediginiz gibi nakiti deðerlendirebilir.
Bu ara epey ev bakmaya mesai harcýyorum ama ya çok pahalý ya çok uzak ya da çok eski evler bulabiliyorum malesef, ev almak da zormuþ.
8 senedir ev alacaðým 4 er seneden 2 evde kirada kaldým þu an kiram 2500, eskiden 1200 ile baþlamýþtým yani 8 senede bugünkü parayla 240.000 eþ deðeri kira verdim diyelim. 8 sene önce 410.000 tl ye istediðim eve pazarlýk etmiþtim. Þu an o ev 650.000 civarý ederi var. Tabi kredi çekecektim yýllardýr ödüyor olacaktým vs onlarý hiç dahil etmesem dahi, 8 senede birikimimi getirdiðim yere bakýnca o zaman almamakla hayatýmýn en doðru kararýný vermiþ olduðum ortada, hele hele o dönem güç bela takside girip de daha hala ödeyen arkadaþlara kýyasla hem penaltý hem gol olmuþ diyebiliriz. Peki bundan sonra da böyle gider mi? Bilemiyorum oturduðum evin benim olmamasýndan çok rahatsizim bir an önce çözmek istiyorum ama hiç bir þekilde kendimi bu piyasada bike ev almaya okna edemiyorum en son bu korona ile beraber kafa müstakile daha çok yatmaya baþladý þöyle site içi filan bakalým hayýrlýsý.
Bu dönemde getiri elde edebilmiþsin ama her zaman bu þekilde gitmez finansal piyasalarda risksiz yatýrýmlarýn getirisi düþük. 2019 ekim 2020 þubat arasý%700 getiri elde ettim. Anaparayý eve yatýrdým hatta biraz fazlasýný. Mart ayýnda bütün varlýðýmý kaybedebilirdim ama neyseki bir miktar zararla hallettik. O yuzden bazen sabit yatýrým önemli. Borç bir þekilde ödeniyor, karþýlýðýnda bir mal varsa tabi.
Canýn bile emanetken, Kaybedecek neyin olabilir ki?
Yer Ýmleri