Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Bence cok iyi yapti Sn.thunder.
Elde nakitin, ( ya da dolarin ) ne zaman, nerede, ne getirecegi belli olmaz.
En buyuk gucu likit olmaktir. Bazilarinin dedigi gibi canli'dir.
Bir portfoyunuz var, de ki bugunku rakamlarla 500.000 TL.
Eger bu 500.000 'in tamamiyla hisse alir, kurus nakit birakmazsaniz, o portfoyu oldurursunuz.
Icinde nakit yoksa, canli degildir.
Tuttugunuz hisselerden biri ikisi yari fiyata inse, sadece seyredersiniz.
Yapabileceginiz hic bir sey yoktur, ah eder, kahredersiniz.
Bu duruma dusmemek icin, nakitin 1/3 unu mutlaka nakit tutmalisiniz.
Konut aliminda ise durum biraz farkli, portfoyde eger nakit ayirmazsaniz, portfoyu oldurursunuz, konutta ise, paranizin alim gucunu oldurursunuz.
O 500.000 artik sizin degildir.
Yok zararina satar cikarim filan dersiniz, kiraya veririm dersiniz, ama mutlaka karar verici iki guc olacaktir.
Biri siz, digeri alacak olan.
Enter tusuna basip, paranizi iki gun sonra almak varken, bu denli belirsizligin oldugu,bir ulkede, o enter tusuna neden iki parmak bassin.
Eger iki parmak olacaksa, o paranin sizin paraniz oldugu dusunulebilir mi ?
Gitmistir artik o para.
O nedenle iki defa dusunun.![]()
Sn. Thinder sizin ev 4+1 olmuþ artýk. Bence ev almak için tam olarak þu ara doðru zaman : ama maksimum kredi kullanmak þartý ile.
Bu arada benim ev gene olmadý kiracý ile ilgili biraz sýkýþtýrýnca emlakçý sorulara dönmemeye baþladý ev de hala ilanda ben de özellikle aramýyorum madem 15 haziran da çýkacak çýksýn öyle alalým deðil mi...
Sn. nosfecagri,
Emlakçýlara güven olmaz. Bir tane dükkan vardý. 2 aya tahliye ediyorlardý. 1 yýlý aþtý hala devam ediyor. Sözde yeni biri alýnca daha kolay tahliye oluyormuþ![]()
Emlakçýlarýn bazýlarý maalesef ne hukuk ne de tapu sicili ile kadastro konularýna hakimler.
Bu nedenle sadece çok iyi yatýrým diyorlarKimisi de kredi iþlemlerinizi biz hallederiz diyorlar. Henüz maruz kalmadým ama nasýl yapýyorlar bilemiyorum
![]()
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
https://tr.sputniknews.com/spor/2020...e-almam-lazim/
2010’da Liverpool’dayken, 300 bin euro ödedim ve bir ev aldým. Ayda 1400 euro kira geliri var, çok da mantýklý bir yatýrým olmadý. Çok gençtim ve saf bir düþüncem vardý, ‘Bankada 6 sýfýrlý param var’ diye düþündüm. Þimdi, aylýk 1400 euro için bu iþe girer miyim? ‘Hayýr, bankadaki sýfýrlar büyüsün’ derim.
300 bin liralýk eve ne kadar kira veriyorlardý
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Hocam,her ay güncellemeye devam ederseniz güzel olur. Dediklerinize aynen katýlýyorum. Evi almak zor ama satmak da zor, ben 1 tane almýþtým 15 sene önce geçen sene çok zor sattým.
Ýlana koyduktan sonra 14 ay beklemek zorunda kaldým. Beþiktaþtaydý ve bulunduðu mahalledeki 15-20 satýlýk ilaný arasýnda arakat ve bakýmlý olmasýna raðmen en uygun 1. yada 2. fiyatý yazmama raðmen 14 ay satamadým. Gerçi ilana koyduðum Mayýs 2018'den 1-2 ay sonra o döviz krizi çýkmýþtý ve piyasalarda acayip bir durgunluk olmuþtu, bu yüzden bayaðý þanssýz bir dönemdi ama kriz olmasa da satýþlar çok zor.
14 ay sonra da koyduðum fiyat üzerinden %20 civarý indirim yaparak satabilmiþtim...
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Tamam da risk/reward diye birþey var. Türkiye'de borsaya girmekle kumar masasýna oturmak arasýnda çok fark yok. Mesela ABDde, GYOlar S&P 500 þirketlerinden daha çok kazandýrýyor çünkü daha riskli ama baþka hisse gruplarýndan daha az kazandýrýyor çünkü onlar daha az riskli.
Yer Ýmleri