Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Bu arada konu hakkýnda bilgisi olan sayýn üyelere sormak isterim;kendi imkanlarýmla yaptýrmak istediðim bir müstakil ev var,belediye sýnýrlarý dýþýnda(bir köyde..) betonarme tek katlý bir yapý,%70 ini bitirdikten sonra bu avantajlý oranlarla kredi kullanabilir miyim? teþekkür ederim..
Gectigimiz aylarda ev almadim/alamadim fiyatlar yüksek diye. Simdi bakiyorum daha da artmis. Alirsam....
Mal sahiplerine Ac gozlulugun alemi yokmuþ dedirtir bu piyasa adama. Nasil vaktinde senetlerde bizlerde dediysek
Bu kredi musluðu sonsuz kaynaga bagli ve eve bagli olmayacak. 1-2 ay sonra bu kredi musluðu kapanýr
Ha bir de is garantisi gram yok! 10-15 sene ödeyesin
SM-A505F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Akýl dýþý isler yaþanýyor son 3 gündür emlak piyasasýnda.
Kredideki faiz düþüþünün net etkisi 100.000 TL'de yaklaþýk 8.000 TL ama evlere gelen zamlar en az % 15 mertebesinde.
Ev sahipleri ve emlakçýlar % 8'lik faiz kaynaklý kazancý ev almak isteyenlerle paylaþmayý býrakýn, kazancýn en az iki katýný talep ediyorlar.
Eski bir eve bakmýþtým Mart sonu corona az az baþlamýþken bir yatýrýmlýk ev 200 dü ilan 190 a biraz konuþtuktan sonra inmiþti
Þimdi 275 istiyor ayný eve .
Ne anladýk biz bu iþten
hisse.net kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi
Ben bir yýldan fazla süredir ev arýyordum.Hatta geçtiðimiz yýl yaz ayýnda baþlayan faiz indirimlerinin ardýndan konut kredilerinde yaþanan düþüþ ve kamu bankalarýnýn %1 in altýna oranlarý çekmesiyle þuan yaþadýðýmýz olaylarýn aynýsý yaþandý.Ben istediðim evleri alamadým ev alma iþini rafa kaldýrmýþtým.Korona sürecinde insanlarýn geleceðini görememesi sonucu emlak piyasasýnda nadirde olsa alýnabilecek emlak ilanlarý vardý.Geçtiðimiz hafta çok beðendiðimiz bir evin alým iþlemlerini bitirdik.Kullandýðým krediyi bu hafta açýklanan oranlar ile hesaplandýðýnda aradaki fark 5000 tl.Ama konutlarýn üzerine aç gözlülükle konulan fahiþ zamlarý görünce bu müteahit ve ev sahiplerine her þey müstehak.Allah kimseyi bu aç gözlüklerin eline düþürmesin.
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri