Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Herkes evini istedigi fiyattan satiliga cikarmakta serbest.Çoðunluk,gecen hafta 300 carpanla satamiyorken bu hafta 350 carpanla satamayacak. Satici suni olarak evimin fiyati artti diye sevinecek ama nakte dönmesi mümkün olmayacak.
Bi kere konut fiyatlarindaki þiþikligi görmek icin Emlak konutun kampanyasina bakmak yeterli.
%5 peþin %10 indirim 3.yil odemeye baþla)))))
Nasýl bir kazýk varsa artik.
Aslinda konut ureticileri bile cok yüksek fiyattan satis yapmaya calistiginin farkinda ama nedense piyasayi acmaya yanaþmiyolar.
Piyasada 500 luk eve 1mn isteyen %1 bile degildir. Piayasa 300 400 etmeyecek evlere 500 600 700 istenmesi nedeniyle kilitleniyor.
Konut sahipleri diyorki 1yýlda ekstradan benim icin calis.Evi alacak olan keriz calisirim diyosa sorun yok tabi.
Peki piyasada sektörü döndurecek kadar cok keriz kaldými ?
GT-I9500 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Doktor Bey,
Bu durumu gayet iyi anliyorum, hava yolu sirketleri gibi mesela.
Simdi bir ulke, cok cesitli yollarla soyuluyorsa sonu bu oluyor.
Nufusun cok buyuk kismi, bu konut fiyatlarini karsilayacak bir gelire sahip degil. Asla da olmayacak.
Bu durumda, malini, makul fiyatla satacak olan da, satamiyor.
Bu ucuz kredi imkanlarindan gercek ihtiyac sahipleri yararlanamiyor, tarihte hicbir zaman da yararlanamadi.
Tarim kredileri de oyle, adam utanmadan cikti 300 koyun verecegiz diye.
Sonra topragi olan ciftcilere verecekmis.
Koca tarim teskilati, ilcelerde bile teskilatlanmis durumda, onlar bilmiyor mu, koyunculuk yapan yurttaslarin cogunlugu fakir, gariban, kendi topragi yok pek cogunun, gidip ya kiraliyor, ya da cok iptidai sartlarda dag basina bir barinak kuruyor.
Bu bakana hic bir il tarim muduru demiyor mu, sartlar buyken bu diye ?
Hayir, is'te amac hizmet yerine algi olursa, sonuc bu oluyor.
Simdi konut almaya niyetlenen kisileri evvel emirde dusunmesi gereken en onemli konu, konuta verdigi paranin tekrar kendisine donmeyecegini, bastan kabullenmesi gerekiyor.
Hisse alirsin, altin alirsin, doviz alirsin tamam, satarken enter tusuna basarsin, paran en gec 2 gun sonra hesabinda.
Konut alirsan eger, bu kararina bir baska kisiyi katiyorsun.
Alici ya da satici.
Kim boyle bir anlasmaya, hem eldeki nakitini, hem de gelecek 15 seneki hayatini koyar.
Koyuyorsa, sonunu kendi dusunecek artik.
Sayýn bzaferb bu iþlerde kimseye keriz demiyelim,zaman zaman bu alýþveriþlerin her iki tarafýnda da siz gibi ben gibi iyi niyetli arkadaþlar oluyor.Ev aldýnýz paraya sýkýþtýnýz bu sefer aniden ev satan durumuna da geçebilirsiniz.Biraz daha soðukkanlý yaklaþmak gerek konuya diye düþünüyorum.Can alýcý nokta son cümlenizde gizli,alýcý bitti mi fiyatlar düþer zaten.
Diyelim ki, 6 sene önce bir vatandaþ, 200.000 TL verdi ev aldý. O zaman dolar 2 TL falandý, 100 bin dolar yapar.
O zamanlar ev almak çok revaçtaydý, evler maketlerden satýlýyordu. Bu yüzden bu ev, kenar yerlerde 2+1 falandýr.
Þimdi 100 bin dolar 700.000 TL.
Bu ev de etse etse 300.000 TL falan eder.
Faizler düþmüþ, evlere talep gelmiþ, bu adam dükkanýný kapatmýþ veya iþinden çýkarýlmýþ, diyelim ki evini satmak istiyor.
Evini de diyelim ki 350.000'e satmaya çalýþýyor.
Þimdi bu adam fýrsatçý mý?
Ýnsaf...
Tabi ki..
Bugünkü fiyatý çok bulan, keþke önceden alsaydý. Niye almadý ki?
Ekonominin kuralýdýr, herkesin eline bol para geçerse mallar pahalanýr.
1 ay önce kimsede para yoktu, bugün kredi sayesinde var.
Alýcý günün þartlarýna göre talep ediyor veya etmiyorsa, satýcý da günün þartlarýna göre fiyat belirliyor.
Dün dündür, bugün bugündür. Binaenaleyh..![]()
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Yer Ýmleri