Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Enaz 3te birini veryorsa
6K kazansa 2K kira veriyor
20fkdan Evin deðeri 480K olsun ödemeli %20 civarý pesinatý var 380K kredi çekecek. 30 yaþýnda olsun 40yýllýk kredi çekecek
380K 0.99 faizle kredi çekti 480ay vade 3795tl aylýk ödeyecek. Total maliyet 1.8milyon tl Yine kirasý kadar ödeyemiyor.
Heray 2000tl kredi ödemesi için 60 yýl+ kredi çekmesi ee bu kezde kira artýyor vs. Saðlýklý deðil
Elma elma karþýlaþtýrmasý yapmak için Enflasyon oranýnda artýþlý kredi çekmesi lazým
Mesela 380K kredi 2000tl baþlangýclý kredi için kaç yýl vade sunuyorlar?
Þiþirin bakalým emlak fiyatlarýný 1-2 aya ýkýnci dalga pandemi geliyor bu fiyatlarla kime satacaksýnýz bakalým o evleri...
"Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!
Hadi iyisiniz
google facebook photo
500 bin TL kredi çekilebilen bir evin fiyatýnýn, 180 aylýk ödeme durumunda %1,20 lerden %0,74'e inen faiz oranýnda 200 bin TL artmasý demek, baþa baþ geliyorsunuz demektir.
Yani 550 bin TL lik bir evi satýcý 750 bin TL yaparsa alýcýya maliyeti deðiþmemiþ olur.
Faizlerin düþeceðini öðrenir öðrenmez malum siteden favorilerime 15 kadar daire eklemiþtim. Bunlardan 5 tanesi ya satýþtan çekildi ya da satýldý. Geri kalan 1 tanesi fiyat indirdi ki rayiçlerin bayaðý üstünde fiyat koymuþtu. Diðerleri en az artýran %20 olmak üzere %40'a kadar fiyat artýrdý.
Kazançlar artmadan fiyatlarýn artmasý gelip geçicidir. "Ucuz" para ile yapýlan bir doping. Evini barkýný satýp borçlarýný kapayacak olanlar için bir cansuyu.
Bunun dýþýnda korona 2. dalga gelirse fiyatlar tekrar eskiye hatta daha düþük fiyatlara doðru geriler ki son gelen korona istatistikleri 2. dalgayý destekler nitelikte.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Mb tekrar faiz dusururse kredi faizleri duser mi
SM-A505F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri