Ha komunizm mimarisinde bu dev bloklarda evler küçük falan ama bloklar arasý mesafe çok geniþ ve bloklar arasý baya baya park yeþil alan falan düþünülmüþ.En azýndan benim gördüðüm örnekler öyleydi.
Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Ha komunizm mimarisinde bu dev bloklarda evler küçük falan ama bloklar arasý mesafe çok geniþ ve bloklar arasý baya baya park yeþil alan falan düþünülmüþ.En azýndan benim gördüðüm örnekler öyleydi.
konut fiyat endeksiymiþ.. pehhh.. hahahaaaaa.. bu kümesler için bu endeksin adýný "kümes fiyat endeksi" olarak deðiþtirmek lazým.. geçmiþi unutun.. geçmiþte öyle yada böyle bir þekilde istanbul vardý.. þimdi bangladeþ..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
bunlar o kadar zevksizki iki kuleyi yanyana dikiyorlar birisinin penceresinden adeta diðerine dokunabilrsin.. o derece rezil bir uygulama pratiði var son yýllarda.. tamamen akapenin rant ile ülkeyi çirkinleþtirmesi.. tüm bu imar konularý onlardan soruluyor..
þehirleri geçtim trabzon uzungöl gibi yerleri bile betonlaþtýrdýlar, ki orasý binlerce yýl dayanmýþ karpostallýk bir güzellik olarak ama bu akape döneminde kaderi betonlaþmak olmuþ.. adeta akape her yeri uzungöl yaptý..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Nereyi vardý..Istanbul her zaman, her dönem leþ bi yerdi...Istanbulun bi haritasýna tepeden bak. 40-50 yýl önce yapýlanlara bi bak. Esenler, þirinevler, bagcýlar, sultangaziler, tarlabaþýlar, kuþtepeler, bogazdaki gecekondular, gaziosmanpaþalar... Bunlar 20 sene önce yok muydu ?
Buranýn gettolaþmasýnýn uzun gecmiþi var.
Þimdi hiç yoktan krediye uygun imarlý, güneþin odalara girdiði evler yapýlýyor.
Git bi bagcýlarý, þirinevler, gazi mahallesini bir gez...Hepsinin 30-40 yýllýk mazileri var. Onlarý gez, sonra bu bok attýklarýna bi bak : D
Beyler burasý fakir cografya..Kabullenin : D
"geçmiþteki fiyat þuydu þimdide o kadar etmeli" mantýðýnýn ne kadar boþ olduðu bu resimlerde çok açýk..
Ben foto ekleyemiyorum. Baðcýlardan, gazi mahallesinden de fotolar koyabilir misin ? Orda güneþin eve girmesi imkansýz. Onlarýn da fotolarýný ekler misin ?
Bence geliþme var.
50 sene önce evlere güneþ girmiyordu, þimdi giriyor.
Bunlar geliþmedir arkadaþlar.
þu an getto dediðimiz yerlerin çoðu son 30 senenin ürünü..
nufus çýlgýn arttý istanbulda.. nufusu imar hileleri ile arttýrýrsan cennet bir mahalleyi bile cehenneme çevirirsin..mesela son dönemdeki bagdat caddesi.. resmen berbat hale geldi.. oysa eskiden harikaydý..
o nedenle ne olursa olsun eskiden bir istanbul vardý diyoruz.. 4-5 milyon nufus.. daha az belediye.. daha merkezi yerlerdeki yapýlaþma.. daha makul bir trafik.. daha yürünebilir sokaklar..
evet bunlarýn hepsi eski istanbul ile bugun istanbul dediðimiz ama aslýnda bangladeþ tarzý yeri birbirinden net ayýran þeylerdi.. fark yaratan þeylerdi..
Yer Ýmleri