Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Bi ara yine yazmýþtým. Ziraatten kredi çekenler bilir. Sigorta üstüne sigorta, kart üstüne ek kart, kredili mevduat hesabý. Dask, konut sigortasý, hayat sigortasý. En az üç tane otomatik ödeme. Üzerime fatura yok diyorsunuz. Akrabanýzýn faturalarýda olur diyor. Kýsacasý onlardan gelecek kredi orda kalsýn. Þu güzelim dünya da boþ yere sinirlerim zýplýmasýn. Ayrýca Yatýrým dünyasýnda öyle herkesin kol kola yürüdüðü yoldan da ortalama üstü bir getiri çýkmaz.
Bu 0.74 ikinci el konutlar için deðilmiydi? Onada bir sürü þart gelmiþIMG_20200619_151458.jpg
Bu arada burasý berbat bir ülke. Ekonomisi de kötü. Eger imkanýnýz varsa, dolar alýp eurobonda koyun.
Mevduatta paranýz erimesin diye yazýyorum. Yoksa bu ülkede ev almak da dert, yönetmek de dert, ekonomi kötüye gider ev de dolar bazýnda deðer kaybeder..
O yüzden varsa imkanýnýz yurtdýþýnda ev alýn, ya da eurobond gibi doviz varlýklara paranýzý yatýrýn.
AMA SAKIN TL MEVDUATTA KALIP PARANIZI ERÝTMEYÝN.
Bu ülkede konut arzý artýk artamaz . Bu pek olasý deðil. Her türlü maliyet tl deki deðer kaybý veya gelen ultra vergiler yüzünden yeni ev maliyetlerini katladýkça katlýyor. Camdan mobilyaya betondan demire hicbir þeyin fiyatý inmeyeceðine göre artýk arz artmaz. Arz artmadýðý sürece de 20 yýllýk ev fiyatý bile astronomik fiyata çýkýyor veya çýkartýlýyor. 10 yýldýr balon deniyordu ama fiyatýn indiði de yok.
Daha ham birþey alýp kendin yaparsan daha güzel iþ çýkar bence, soba büyüyü bozdu bende
aþaðýdaki büyük ihtimal izbe biryerdi süsledi püsledi yakýþýklý hem millet foto paylaþtýkca gelende çoðalýr
Günlüðü 350ye kiraladýk.
https://www.airbnb.com.tr/rooms/3275...sts=1&adults=1
Sn oðuzvortex19.
airbnb'yi ben de çok kullandým Amerika'da. Bir kaç ev sahibiyle de konuþmuþluðum var bu konuyu, orada mesela 10 günlüðüne Miami'ye gideceksiniz, adam beðendiði evi 1 günlük kiralýyormuþ, sonra da ev sahibiyle anlaþýp diðer 9 günü sistem dýþýnda, orada yazan fiyattan biraz daha düþük fiyattan ödüyormuþ
Çünkü burada yazýlan mesela 350 ise oradan vergi, airbnb payý filan düþüyorlarmýþ, arada anlaþýyorlarmýþ.
Bu arada verdiðiniz linkteki yer bayaðý popüler herhalde, hep dolu gözüküyor...
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri