Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Güneþli sokak daha da pahalý...Sokak isimlerini deðiþtirmiþler. Sormagir, Baþkurt sokak olmuþ. Tavuk uçmaz, Kuþ konmaz diye sokak isimleri vardý buralarda. Bence en deðerli sokak Özoðul sokaktýr, Haliç'ten Boðaz köprüsüne kadar kesintisiz manzarasý vardýr. Bu özellikli siteler falan yapýlmadan ünlüler buralarda otururlardý. Ayazpaþa da da çok oturan vardý, Ayazpaþa'nýn ünlü sokaklarý; SAray Arkasý sokak, Molla Bayýrý sokaktý, boðaz manzarasý müthiþtir. Tabii ki Kabataþ set üstü.
Ahmet abi senin en büyük yanýlgýn þurada:
Bu grafiklerde gördüðun tepe noktalara yakin yerlerden satýlan konut sayisi toplama göre çok az. Bu adamlara bu konutlar kazýk fiyatlardan satýldý. Fiyatlar daha da artacak diye bile bile aldýlar.
Bi ara sogan patates fiyatlarida artti biliyosun. 15 20 liradan soðan yiyen oldu.Kazýk oldugunu bile bile yediler.Soðan fiyat grafigine mi bakicaz simdi, yeni soðan fiyati icin.
Yani Türkiyede üretilip satilan bircok þeyin grafiði konut fiyatlari grafiðine benzer.
Bak þimdi:
Ben 25 30 yaþ arasi bir dairede oturuyorum.kira 1600 lira satiþina 550bin isteniyor.
Þuanki kurlarla; ev 81000 dolar, kira 235 dolar. Kira carpani 345....
Bu ev dolar 3.83 civarinda iken 110bin dolar ederine satilmaya calisiliyordu.Kira carpani 340. Yani benim icin ayni.
Peki benim maasim ne oldu. Dolar artti diye arttimi, hayir. Onceden TL olarak 1000 dolara yakin alirken, þimdi 750 dolara yakin aliyorum.
Anlayacagin, fakirleþmeme raðmen bu ev bana ayni yuksek kira carpani ile satilmak isteniyor.
Peki ev sahibi bu evi 340 carpanlami aldý.hayir.
Eee kim 340 carpanla aldi da benim ev sahibi de bunu istiyor. Iste burda o grafikte gördügün kazýk yiyen kerizler devreye giriyor.Toplama göre 3 5 keriz bu parayi verdi diye biz niye keriz olalim.
Sen Amerikada yaþiyordun galiba.Þimdi ben sana soruyorum.
340 kira carpaniyla standat 2+1 veya 3+1 Abd den ev almaya kalksan kendini kazik yemiþ hissedermisin hissetmezmisin?
Not: Redfin den Abd konutlarini takip ediyorum ona göre))
GT-I9500 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bu forum þahit ben 2013 yýlýndan beri Ankarada ev arýyorum. Oturmak istediðim herhangi bir evi deðil 250, 300 kira çarpaný ile bile bulamadým 7 senedir. En ucuz zaman bu sene mart idi benim þahsi gözlemim, þu an ise bariz bir pahalýlýk var ama martta da en dip 300 çarpan filan oldu. A segment bakýyorsun diyeceksiniz, belki öyledir ama 2 çocuk + bir ton misafirle 5+1 e bile ucu ucuna sýðýyorum, bir kapalý otopark olsun yeri de fena olmasýn diyiverince uçup gidiyor. En son 1200 e bir daire beðendim anlaþtýk içinde kiracý vardý ki 4000 den oturuyordu yani o bile 300 çarpan idi, onda da faiz düþer düþmez adam fiyatý 1500 yaptý sonra da aramadým sormadým içinde kiracý varken o riske girip alsam 300 çarpana geliyordu o da tam krizin dibinde en kötü zamanda. Gidip 1+1 2+1 veya eski 3+1 lere ortalayýp hesap yapýp ucuz pahalý demekle olmuyor segment segment fiyatlar çok deðiþiyor.
Yer Ýmleri