Originally Posted by
Delta Heavy
bakýn, ev fiyatlarý arttý çünkü talep var denkleminde çok büyük bir hata var.
bir hisse fiyatýnda gerçek ve saðlan artýþ, talep alýma dönüþüp alt kademe fiyatlar toplandýktan sonra gerçekleþir. kademeler doldura doldura gidilirse orada saðlýklý bir artýþtan söz edilebilir.
ev fiyatlarý ise þu düþünce zinciri ile artýyor: faizler düþtü ---> krediye ulaþým kolaylaþacak ---> ev talep arTABÝLÝR, ---> e ben de ilanýma +50 k, yok yok 100k daha yapýþtýrayým.
Yani, konut piyasasýnda alýma dönüþen talebin tahtayý yukarý çizme olayý yok.
konut piyasasýndaki yapay fiyat artýþý ev talebinin patlamasýndan falan kaynaklanmýyor. ev talebi PATLAYABÝLÝR, öyleyse satýþ fiyatýný 5 kademe yukarý koyayým mantýðý ile artýyor. yeni sahibine hayýrlý olsun.
Yukarýda bir arkadaþ bu seviyeden ev alan 2018 aðustos'ta dolar alan gibi olacak demiþ. Görüyorum ve artýrýyorum, konuta girecek arkadaþlar pahalý malý kredi ile aldýðý için 2018'de tepeden dolar alandan daha kötü bir tablo ile karþýlaþabilir.
adettendir, ytd.
Hayýr, bu söylediðiniz gibi olmak zorunda deðil. Borsadaki "GAPlý açýlýþ" gibi, kademeleri doldurmadan yüksek fiyattan iþlem görmeye baþlayabilir ve bir daha o GAP'ý doldurmadan yoluna devam edebilir.
Doðru hisse, doðru zaman.
Yer Ýmleri