Ufak tefek eksiklikleri olsa da totalde güzel fikirler verebilir. Ev mi almalý Yoksa kirada mý oturmalý?
https://www.youtube.com/watch?v=eExhguXHjcM
Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Ufak tefek eksiklikleri olsa da totalde güzel fikirler verebilir. Ev mi almalý Yoksa kirada mý oturmalý?
https://www.youtube.com/watch?v=eExhguXHjcM
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Daha önce burada yazmistim sanýrým. Benim aylýk gelirim 10 pay. O 10 payýn biri kiraya gidiyor.
Bir dönem 4 paydi ve biri kiraya gidiyordu ama o dönemde peþinatým yoktu ve eksiden sýfýra doðru gitmeye çalýþýyordum.
Þimdi peþinat var ve onu artýrma þansým var yaþam standartlarý mi dusurmeden.
Kendi ozelimde 25-30 yýl carpanli evleri oturmak için de olsa almak mantýklý deðil hâlâ.
Ne zaman yasadigim yerde kiralar fýrlar ise iþte o zaman peþinatý kredi için kullanmayi düþünürüm.
O zamana deðin fiziksel altýn, alkým,deva ve kozal takýlýyorum. Ýstediðim zamanda nakite dönme þansým var.
Benim hikaye böyle.
Ytd.
G008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Öyle büyük sermayem yok. Ufak tefek kazanýyorum ama bununda sonsuza kadar sürecek hali yok, bununda bilincindeyim.
Þöyle söyleyim geçmiþ yýllarda ev kirasý artý aidat vermek bütçemi çok zorluyordu. Kredi ile ev almak mantýklý idi ama ekside idim. Borçlanma þansým yoktu.
Þimdi ise kira bütçemi ve birikim yapmamý zorlamýyor. Kredi ile ev almaya kalkarsam zorlanacaðým þu ortamda.
Piyasaya TL sürüldü ve çok insan borçlandi. Bu insanlar kredi ödemeleri baþlayýnca çoðu þeyden kýsacak yine nakit akýþ hýzý düþecek.
Ben bu kýsýr döngüye girmek istemedim pek.
G008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Gerçekten ilginç. Üçüncü köprüyü bilmiþ.
Fakat bilemediði bir þey var, o da üçüncü köprünün etrafýnýn halen tarla olduðu.![]()
Genel inanýþýn aksine, her arazi zamanla deðerlenmez.
Bazý yerler siz aldýktan (veya sattýktan) hemen sonra deðerlenebilir,
bazý yerler ise yüzlerce yýldýr tarladýr, ve dibinden yol da geçse, az ötesine þehir de kurulsa, orasý yüzlerce yýl daha tarla kalmaya devam eder.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Bu baþlýða son 24 saat yazý yazýlmadýðýna göre beton aþký bitmek üzere demektir. Alan almýþ, satan satmýþ olmalý. O halde bankalar þu kredi faizlerini eski haline getirsinler.
Kirada olanlar ile mülk sahipleri arasýnda baþlýk altýnda bayaðý tartýþma dönüyor. Bir kaç gözlemde ben paylaþmak istiyorum.
Piyasa gözlemim. Güzel sitelerdeki evlere kiralama ilgisi çok çok yüksek. Þubat ayýna göre piyasadaki kira fiyatlarý %10-14 arasý artýþ göstermiþ( geneli yansýtmýyordur tabiki kendi takip ettiðim sahipliði bize ait olan yerlerde bu þekilde)
Kredilerin suni olarak reel deðerinin altýna çekilmesi varlýk fiyatlarýnda yukarý doðru bir sýçramaya neden oldu. Bir örnekle þöyle açýklayabilirim. Son bir yýldýr 450-500 arasý ederi olan evler 600-650 ye rahatça elden çýkarýlacak hale geldi, çýkarýlýyor. Piyasada talep çok fazla.
Kirada olup ev sahibi olmak isteyen arkadaþlarýmýz için negatif bir piyasa olduðu söylenebilir.
Bugün aklýma takýldý..
Satýlýk ev ilanlarýna bakarken ,"bankadan satýlýk" aradým..Epey ilan var...
Normal emlakçý ilaný fiyatlarý ile ayný..
Baazi illerde fiyatlar düþük..Tabii þehir þehir farklý, doðal olarak...
Þimdi düþünüyorum..
Sahibinden,emlakcidan deðil de
,Bankadan bir ev alýnsa , bunun artýsý eksisi ne olur..??
Bu konuda tecrübesi,fikri olan arkadaþlar ne der..??
Yer Ýmleri