Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Gittikçe fakirlesiyoruz bu iyi deðil. Kredi ile ev alanlarýn çoðu 10 yýl sonra taksitler kuþa dönmüþ olacak diyor. Bunun hesabýný yaparak alýyor.
Bana gorede en büyük risk þu ya iki üç yýl sonra dönerse ve senin aylýk gelirin buna ayak uyduramazsa.
Tabii bu dediðim tüm nakitini peþinat yapýp almýþ olanlar icin. Ben bu riske giremedim.
Maaþ 5150 benim. kredi taksidi 2500 þeklinde ev alabilirdim. Kiram da 650 seneye 700. Ben 2500 taksit öderken ne tatile gidebileceðim ne de saðlýklý beslenebilecegim. Mesela kýzýmýn saðlýk sorunlarý oldu il dýþýna gitmek zorunda idik. Konaklama masrafý, yeme içme, gel git yakýt masraflarý, profesöre muayene ücreti, mr,eeg ücretleri falan derken birikimin bir kýsmýný harcadým. Karþýmýza neler çýkacak bilmediðim için anýnda gram altýn, petkim ve psdtc hisselerini sattým gitti, nakite döndüm.
daha önce kredi çekip ev alaydim ve tum birikimi peþinat yapaydim çok zorlanirdim.
Ama adamýn elinde 300 bin nakit vardýr 100 bini peþinat yapar kredisini çeker ev alýr bir þey diyemem. Tüm nakiti þuan eve gommek riskli hele tüm nakiti eve gömüp bir de kredi borcu ödemek daha riskli.
Yine adam 2000 bin lira kira ödüyordur. Kredi ile ev alýp taksidini 2500-3500 aralýðýnda falan ödeyecektir buna da bir þey diyemem. Zaten kirasý pahalý.
Eyyorlamam bu kadar.
G008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Evle hisse senetlerini kýyaslamak çok doðru deðil bence. Heleki bu oturacaðýnýz ev ise.
Uzun vadede onun vereceði huzur, güven ve aidiyet hisse, kiralýk ev gibi olmaz. Tabi bu durum aileden aileye deðiþir.
Ayrýca,
Düþük peþinatla alýnan konutla, peþin alýnan konutlarý karýþtýrmamak lazým.
Sanki konutun tamamýnýn maliyeti ile dolar altýn kýyaslamasý yapýlýyor, bu da yanlýþ bir hesaplama.
Ýlk satýþ önceliði oturan memura oluyor deðil mi baþkaným
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Pazar günü polemik olmasýn diye sildim hiç uðraþamam sizin ego tatmin etme çabalarýnýzla
hisse.net kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri