Türkiye'de yatýrým basittir gayrimenkul yatýrýmý da öyle.
Konut kredi faizleri düþerse ev fiyatlarý artar, yükselirse düþer. Nedendir bilinmez hatta bana da saçma gelse de bu Türkiye'de hep böyle...
Haziran ayý baþýndaki piyasayý canlandýrmak için yapýlan faiz indirimleri konutunu satamayan ev sahipleri için köprüden önceki son çýkýþ fýrsatýydý ama bu fýrsatý ev fiyatlarýný þiþirerek kaçýrdýlar. Artýk hepsine geçmiþ olsun.
Kýþ ayýnda kuzey yarým kürede olasý 2. virüs dalgasý tüm piyasalarý sarsarken likitte kalmanýn fýrsatýný aþýrý fýrsatçý bakýþ açýsýyla kaçýrdýlar. Yanlýþ anlaþýlmasýn fýrsatçý olmayý kötülemiyorum ama þark kurnazlýðýyla fýrsatçýlýk arasýnda ince bir çizgi vardýr akýllý olan birinci olaný seçer þark kurnazlarý ise kaybetmeye mahkumdur.
Ev fiyatlarý borsa gibi sert düþmese de 3-4 yýl yerinde saymasý bile enflasyon bazlý bakýldýðýnda %50 düþmüþ sayýlýr.
Aslýnda 6 tane ev alacak kadar param olmasýna raðmen bir tane bile ev almýyor kirada oturuyorum. Tek bir eve baðlý kalmaktansa Tüm dünyayý doyasýya geziyorum. Gerçi pandemide mecburen Türkiye'deyim ama olsun o da bitince tekrar seyahate devam ederim.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Yer Ýmleri