Tasarruf etmek harcamalarýnýzdan sonra kalaný biriktirmek deðil, tasarrufundan sonra kalaný harcamaktýr (bu mealde bir söz vardý, müellifini hatýrlamýyorum)
Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Tasarruf etmek harcamalarýnýzdan sonra kalaný biriktirmek deðil, tasarrufundan sonra kalaný harcamaktýr (bu mealde bir söz vardý, müellifini hatýrlamýyorum)
Son 5 yýldan beri yatýrým yapmak için kredi çektim . Bir kýsmýný gram altýn 105 TL ' den itibaren ucuz pahalý demeden elime nakit geçtikçe aldým , 156 TL ' den aldým ve sonra olarak 220 TL . Kademeli satýþ yaparak bir kýsmýný 387 TL ' den ve bir kýsmýný ise 414 TL ' den sattým. Kârýn bir kýsmýný ayýrýp kredi borcumu kapattým çok þükür !
Son 8 seneden beri Vakýf Emeklilik müþterisiyim . Aylýk 112 TL ödüyorum . Aylýk katký payýný düþük tuttum . Zamanýnda kredi çekerek BES altýn fonlarýný gram altýn 100 - 300 TL arasý iken BES ARA KATKI payý ödemesi çok yaptým . BES katký paylarýný 1 yýl toplu ödedim ve ara katký paylarýný ise yüksek ödemeye çalýþtým .
Þimdi ise % 50 nakitteyim ( günlük TL mevduatta ) % 50 ' si ise BES fonlarýnda ( % 10 likit fon - % 90 Altýn fonu ) Yastýk altýnda Fiziki altýn tutmayý da ihmal etmiyorum . Onun dýþýnda bir de kumbaram var . 50 krþ. bile olsa ciddiye alýr kumbaraya atar ve asla küçümsemem .
Evin tek çalýþaný olmasaydým , hayata sýfýr bile demiyorum eksilerden baþlamasaydým , hayýrsýz ve sorumsuz bir babanýn evladý olmasaydým ( anne - baba ayrý ) þimdi BMW ile gezerdim herhalde ...
Her kredi çektiðimde 1 taksit önden ödeme yaparým . Kredi maliyetini minimize etmek için ... Kredi kartý profesörü oldum ve ona raðmen Kredi kartý kullanmýyorum . Saðlýcakla kalýnýz .
Müthiþ yazmýþsýn hocam.. sanki Kendim yazdimMI 6 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok konuþulmultu ama kaçýrmýþým. 200 mü 240 kira çarpaný normal sayýlýr? Tabi bölgeye vb deðiþir. Ankara olduðunu belirteyim. Piyasa uçmuþ tabi ama bunun da bi normali vardýr galiba?
Bende ayfon 12 çýksada alsam diyorum
Þaka þaka![]()
Teþekkürler
Yer Ýmleri