Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Kullanýma baðlý masraflarý kiracý öder. Ama atýyorum kombinin contasý deðiþecek vanasý kýrýldý kiracý deðiþtirwcek beyni bozuldu wvaahibi yaptýracak
bir halt olacaðý yok.
Afedersiniz ama iyi .ok yemis.
Tasarruf bilinci diye lutfen boyle ruh hastasi insanlari ornek almayin.
Bu gibi adamlarinin parasini gelinleri torunlari catir catir yerler, arkasindan bi igne kadar hayir bile islemezler.
bu salaklar da hayati boyunca cektikleri cileye yansinlar, yemeyenin parasini yerler.
Düþük kira çarpanlý o evler depreme dayanýksýz ve eski evlerdi. Ömürlerinin bir kýsmýný doldurmuþ, kalan kýsmýnda da içinde yaþamanýn riskli olacaðý evler. (ayrýca eskiden banka faizleri de iyiydi, ev sahibi olmak yerine mevduat daha mantýklýydý)
80-90'larda yapýlan kýytýrýk apartmanlar þu an kendiliðinden dökülüyor. Demirleri çürümüþ, kolonlarý durup dururken patlýyor, tavanlarý düþüp paslý demirler ortaya çýkýyor.
Þu anki hazýr betonlu evlerin ise ömür olarak 100 yýlý çok saðlam bir þekilde devireceðine eminim, sonrasýnda da ucu açýk.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Ara sýra yardým olsun diye marketten biþeyler alýp kapýsýna götürdüðümüz, herkesin fakir zannettiði, yaþlý bir teyze vardý.
Bir gün teyze öldü, oturduðu bina satýlýða çýktý.
Binaya talip olduðumuzda anladýk ki bina komple teyzeninmiþ.
Mirasçýlarýnýn dediðine göre bankada da o yýllarda 300 küsür bin lirasý varmýþ (bir taksi plakasý kadar, bu günün 2 milyonu falan)
Meðer herkesi kandýrýp sömürmüþ cimri kocakarý.![]()
Çoluðu çocuðu da yok. Paralar uzak akrabalara kaldý hep.
Çýtýr çýtýr yemiþlerdir.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Emlak piyasasý saçma sapan bir hal aldý.Þark kurnazý olarak emlakçý ve mütahiti görsekte millet olarak onlardan aþaðý kalýr yanýmýz yok.1.5 yýl ev aradým ve buldum.Her türlü insanla muhatap oldum.Uyanýk emlakçýlar bir yana sonradan görme ukala insanlar,paranýn þýmartýðý yaþlý teyzeler.1.kat diye götürdükleri ev yarý zemin çýktý 3+1 bir diye götürdükleri ev 2+1 çýktý.Aðzýmýzdan yalan eksik olmuyor ama ellhamdülilah müslümanýz diyoruz.Zor bir piyasa kendinize kriterler koymazsanýz sürü piskolojisine ayak uydurup yanlýþ kararlar verebilirsiniz.Iki kere tapudan döndüm.Anlaþtýðým bir evde kat mülkiyeti alýnmamýþ emlakçýya göre hiç bir sorun çýkmaz takýlma diyor.Ulan çakal pazarlýðý yaparken kat mülkiyeti var diye pazarlýk yapýyorsun tapuya giderken haberim yoktu bir þey olmaz diyor.Bir diðerinde kaporasýný verdin expertizini yaptýrdým tapuya iþleme geçeceðiz.Expertiz raporunu inceledim 120 m2 üzerinden anlaþtýðým ev 96 m2.Satýcýya nedir bu durum diye sordum yanlýþlýk olabilir belediyeye geçip projeyi incelyelim dedim.Projede 96 m2 kiler sýðýnak olarak ayrýlan bölümler imar affýndan yararlanýlarak daireye çevrilmiþ sitede otopark olmasýna raðmen daire ve arsa payýnda hiç bir hak verilmemiþ.Daire merdiven boþluðuyla 100 net 96 m2.Satýcýyla gýrtlak gýrtlaða girecektik.Her kez bu þekilde satýþ yapýyor mal bu iþine geliyorsa al gelmiyorsa baþka birini bulurum dedi.Uzun lafýn kýsasý emlakçý müteahit ev sahibi fark etmez ahlaklý insaný bulmak zor bu piyasada.
SM-J710FQ cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ülkede zeki insan sorunu yok ahlâklý ve güvenilir insan sorunu var maalesef ! Bizim insanýmýza para ve kariyer deme ! Nereden geldiðini unutup seni beni boþver kardeþini bile tanýmaz . Ülke neden geliþmiyor diye merak ediyoruz ya hani ! Ýþte böyle ahlâk fukarasý SÜSLÜMANLAR yüzünden geliþmiyor . Emlakçý , Avukat , Muhasebeci , Taksici aman aman ! Dikkatli olmakta fayda var .
Allah mekanýný cennet eylesin inþallah ! Mehmet Akif Ersoy'un o 2 güzel sözünü hatýrlatmak isterim .
* Batýya gittim Ýslam'ý gördüm müslüman yoktu ; Doðuya gittim müslüman vardý ama Ýslâm yoktu .
* Mehmet Akif Ersoy ' a sormuþlar . Hocam Batýya gittiniz ne gördünüz ? Vallahi Ýþleri dinimiz gibi dinleri de iþimiz gibi ...
Namaz , niyaz , hac , zekat bir kenara dursun . Bizim ilk önce Ýslam ahlakýný yaþayýp gençlere aþýlamamýz lazým . Dindarlýðý öðrettik ama Ýslâm ahlâkýný ve insan olmayý bir türlü öðretemedik ...
Yer Ýmleri