Originally Posted by
Eren8002
Emlak piyasası saçma sapan bir hal aldı.Şark kurnazı olarak emlakçı ve mütahiti görsekte millet olarak onlardan aşağı kalır yanımız yok.1.5 yıl ev aradım ve buldum.Her türlü insanla muhatap oldum.Uyanık emlakçılar bir yana sonradan görme ukala insanlar,paranın şımartığı yaşlı teyzeler.1.kat diye götürdükleri ev yarı zemin çıktı 3+1 bir diye götürdükleri ev 2+1 çıktı.Ağzımızdan yalan eksik olmuyor ama ellhamdülilah müslümanız diyoruz.Zor bir piyasa kendinize kriterler koymazsanız sürü piskolojisine ayak uydurup yanlış kararlar verebilirsiniz.Iki kere tapudan döndüm.Anlaştığım bir evde kat mülkiyeti alınmamış emlakçıya göre hiç bir sorun çıkmaz takılma diyor.Ulan çakal pazarlığı yaparken kat mülkiyeti var diye pazarlık yapıyorsun tapuya giderken haberim yoktu bir şey olmaz diyor.Bir diğerinde kaporasını verdin expertizini yaptırdım tapuya işleme geçeceğiz.Expertiz raporunu inceledim 120 m2 üzerinden anlaştığım ev 96 m2.Satıcıya nedir bu durum diye sordum yanlışlık olabilir belediyeye geçip projeyi incelyelim dedim.Projede 96 m2 kiler sığınak olarak ayrılan bölümler imar affından yararlanılarak daireye çevrilmiş sitede otopark olmasına rağmen daire ve arsa payında hiç bir hak verilmemiş.Daire merdiven boşluğuyla 100 net 96 m2.Satıcıyla gırtlak gırtlağa girecektik.Her kez bu şekilde satış yapıyor mal bu işine geliyorsa al gelmiyorsa başka birini bulurum dedi.Uzun lafın kısası emlakçı müteahit ev sahibi fark etmez ahlaklı insanı bulmak zor bu piyasada.
SM-J710FQ cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aynı şekilde kat mülkiyeti olayını ben de yaşadım hocam. Daha ilk telefon açışta sormama ve defalarca uyarmama rağmen irtifaklı tapuyu son güne kadar kat mülkiyetli diye kakalamaya çalışıyordu dangalak bir emlakçı. Sonra da ne olacak ki diyor kat irtifalıysa bişey olmazmış...Sen daha benim ilk kriterimde yalan söylemişsin, ben diğer söylediklerine nasıl inanayım o zaman?...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri