Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Kiracý ile uðraþmak kolay deðil. Ýlaveten pandemi dönemi uzarsa kira almak da sýkýntýlý olabilir.
Nakit kraldýr, bu dönem daha kral. Tabi dolar olmak þartý ile![]()
MI 5s cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Bence doðru bir bakis acisi deðil, evlenmeden mal kacirma düþüncesi zaten o evliliðin bir noktada daha baslamadan bitmesi tabiri caizse ölü olarak dogmasina neden olur.
Bu arada ekonomik anlamda yasanacak bu tip sorunlarý bir tarafa birakirsak zaten evlenmek bence cok sacma bir eylem, bunu iki kere evlenmis birisi olarak söylüyorum kadýnlarla ugrasmak insanýn ömrünü bitiriyor ve asla kadinlari mutlu edemiyorsunuz, karsiniza yarin baska bir sey çýkýyor, kisacasi evlenmek bana gore delilik simdiki aklim olsa evlenir miyidim asla, benimle ayný yaþlarda bir arkadaþým var hayatini cok güzel yasiyor, arabasi var, istedigi yere tatile gider ona ayak bagi olan kimse yok, kafa utuleyen birisi yok bekarligin sýkýntýsý var mi illa ki vardir ama evlilik kadar insaný yormaz, bu muesseseyi kim icad ettiyse iyi bir halt yememis.
Alýyor ama almýyor mu diyeyim size hepsi birebir yaþanmýþ örnekler negatif örnek çok fazla ne yapalým
Arada Ýyi örnekte var bir tanýdýk gelin hem annesine hem kayýnvalidesine hem kocasýna hem de torununa bakýyor ve yardým ediyor .
4 Farklý evde iþ yapýyor.
Böyle haným varsa çevrenizde bize de söyleyin lütfen evlenelim
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen pazar bir tanýdýk geldi oðlu çocuklarýna evden gidin yada þu kadar Euro verecekseniz bana demiþ 18- 20 yaþýnda öz evlatlarýný evden sepetliyor yeter artýk diyerek .
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yalnýzlýk allaha mahsus,evlenin arkadaþlar)))))))Mutlu olurmusunuz onu garanti edemem ama kesinlikle sýkýlmazsýnýz hep bir meþgale olur hep bir düþünce olur kafanýzý meþgul eden.
Neyse yaþlý bir hakim doktora muayene oluyormuþ.Karýsý bir yandan adama yardým ederken bir yandan adamý fýrçalýyor canýna okuyormuþ.Kadýnýn dýþarý çýktýðý anda hakim doktora dönmüþ,doktor bey hayatta en büyük piþmanlýðým ilk karar verdiðimde bu karýyý öldürmemek,yapaydým þimdiye cezamý yatýp çýkmýþtým.
Okuyan haným forumdaþlar kusuruma bakmasýn elbet þaka))))))
Orasý öyle ancak, diyelim ki evlenmeden önce edinilmiþ ve/veya miras kalan mülklerden ayda 30 bin TL kira geliriniz var, eþ boþadý sizi, malý mülkü yok, aylýk 10-15 bin TL nafaka ödemekle yükümlü olursunuz. Süresiz olan bu nafaka siz ya da karþý taraf ölmeden, ya da karþý taraf evlenmediði sürece devam eder. Bu durumda evlenmeden önceki ve miras kalan mallara da dolaylý yönden ortak olmuþ oluyor. Bu kiþi gidip 5000 TL maaþ alsa dahi nafaka ödemeye devam.
Evlilik dahilinde biriken bu kira paralarý ile bir þeyler aldýysanýz onun da yarýsý boþanýlan eþe veriliyor.
Süresiz nafaka ödemek durumunda olanlarýn sosyal medya platformlarýnda gruplarý var. Okudukça malý mülkü olan eþ boþanmaktan koþar adým kaçar. Er kiþi de kendinden daha yüksek ekonomik güce sahip bir eþ bulmadýðý sürece evlenmez. Zira taraflar ayný ekonomik güce sahip olsa dahi erkek süresiz nafaka ödemek zorunda kalýyor.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yaþým 39 . Þu ana kadar hiç evlilik nasip olmadý. Kýsmetimi çok aradým . Olmayýnca da olmuyor. Ýstediðin kadar yakýþýklý , istediðin kadar zengin ol !
Evlilik kararý verirken bu iþte bu kadýn benim çocuklarýmýn anasý , evimin kadýný olabilir. Bana can yoldaþý ,hayat arkadaþý olabilir dediði an evlilik kararý vermeli !
Kimisi yaptýðýn iþi , kimisi evi , kimisi kayýnvalideyi , kimisi maddiyatý bahane edip red eder teklifini .
Allah'a þükür hayatýmdan çok memnunum . Güzel bir iþim , güzel bir semtte evim , 100 bin TL de nakit param var.
Hayat tecrübelerim bana özellikle þunu öðretti :
Evlenip mutlu olmanýn
Hayýrlý bir evlat sahibi olmanýn
Çok para kazanýp zengin olmanýn
Dua ile , namaz ile hiç bir ilgisi olmadýðýný özellikle göstere göstere öðretti bana .
Elllamdulillah ben de müslümaným . Ýsyan etmek için de söylemiyorum bunlarý. Gözlemlerim , yaþadýklarým , duyduklarým , gördüklerim . Saðlýcakla kalýnýz.
Yer Ýmleri