gömeçte yaklaþýk 1,5 ay önce bahçeli bitribleks bakmýþtýk sahibi 500 diyordu. 450 ye kadar indiydi. 430 verdik olmaz dedi. Geçen hafta baktýk satýlmamýþ emlakçýya 400 dedik ev sahibi ile konuþtu. 410 a veririm dedi
Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
gömeçte yaklaþýk 1,5 ay önce bahçeli bitribleks bakmýþtýk sahibi 500 diyordu. 450 ye kadar indiydi. 430 verdik olmaz dedi. Geçen hafta baktýk satýlmamýþ emlakçýya 400 dedik ev sahibi ile konuþtu. 410 a veririm dedi
bir halt olacaðý yok.
Ýstanbul’da iþ deðiþikliði sebebi ile 3 sene önce kiraya verdiðim dairemi yazýn artan fiyatlarla sattým. Kendim zaten kirada oturuyorum - nakiti yatýrýmlarla artýrmak üzere cebe koydum ve þu an fýrsat kolluyorum. Bu sebeple ev fiyatlarýndaki geliþmeleri büyük bir merakla takip ediyorum. Zaman baským olmadýðý için en uygun fýrsatý beklemeyi düþünüyorum - doðru bir karar mýydý ilerleyen vakit gösterecek.
Bu arada enteresan bir geliþme oldu ve aslýnda çok sonralarý için düþündüðüm bir yatýrýmý da önden gerçekleþtirdim - Þile’den bir arsa aldýk birkaç arkadaþla, seneye inþaata giriþiyoruz
Özellikle devam eden virüs olaylarý sebebiyle gerektiðinde biraz daha izole olunabilecek bahçeli ev planý gerçekleþtireceðim. Evden çalýþma da zaten hayatýmýzýn parçasý olmaya baþladý.
Ýstanbul’a yakýn hala arsa bulunabilen nadir yerlerden Þile, ve burada da arsa vs hýzlý tükeniyor.
Arkadaþlardan bir tanesi inþaat iþlerinde tecrübeli olduðu için evden ziyade arsaya yatýrým yapmýþ oldum - ve arada müteahhit olmayacaðý için olabilecek en uygun maliyete bir ev almýþ olacaðým.
Gayrimenkul konusu göreceli konu... Birinin 1 milyonu vardýr o kiþi en fazla 500 lük daire almalýdýr... Birinin 5 milyonu vardýr o 500 lük 5 tane alýp geri kalan sermaye ile hisse döviz altýn sepeti yapabilir... Gayrimenkul bizim ülkemizde vazgeçilmezdir... Bunu önümüzdeki beþ yýlýn sonunda daha iyi idrak edeceðiz... Farkýndasýnýz veya deðilsiniz ülkemiz genç ve geleceði olan bir ülke... Yabancýlar 20 yýldýr yavaþ yavaþ her tür mülk topluyor... Yerli insanýmýz kiracýlýðý övüyor... Bir de þu yahudilerin kirada oturup parasýný sermaye yaptýðýný zanneden tipler var... Her þey algýdýr algýlarýnýza mukayet olun.
evlenen yandým diyo , evlenemeyen yanýyom ...
evlenirken ; gözlerini gözlerimden ayrýma hiç ne olur
ellerini ellerimden alma sakýn alma sakýn ne olur
evlendikten sonra ismail yk ...
nasýl üreyecek bu millet ?
samuraylarýn pirinç tarlalarýndaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalýp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardýk.
hamza sütbýyýk; rasyonel akla atýlan imza.
Evlenme rituellerini degistirmeli toplum.
Nikahtan evlenmeli ciftler....
Cok rituel cok masraf...
Kiz arkadasim kabuk etse nikahtan evlenirim harcayacagim paranin 5 te 1 iyle de avrupa seyahati mis gibi...
Kalani da yatirima eklenir...
Millet salak salak ziplicak diye dunya kadar masraf;)
Sonra bir de bosanmalar oluyor vs vs masraf ya her sey masraf...
Evlenmeyince de.toplum basarisiz algiliyor kisiyi....
Ulan evlenmeyen uzun yasiyor iste ne geliyonuz ustumuze;)
Evli ciftlerde genelde kadinlar daha uzun yasiyor;);)nedense;)
"Bir ülkenin baðýmsýzlýðý yabancýlarýn lütuf ve merhametine býrakýlamaz."M.Kemal ATATÜRK
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi içermez.Yatýrým tavsiyesi verecek yetkinlikte deðilim.
"Memleketim varsa ben de varým."
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Yer Ýmleri