Originally Posted by
djoz
Herkes þehir merkezinden kaçamaz.
Evden çalýþmasý mümkün olmayan kiþiler, en azýndan iþyerine yürüyerek giderek riski azaltmak isteyeceklerdir.
Öte yandan, topraða basýlabilecek müstakil güzel bir yer þahsen çok aradým bulamadým.
Birkaç ay önce fotoðraflar paylaþarak yazmýþtým, biz doðru düzgün villa tasarlamayý beceremiyoruz.
Avtupadaki veya amerikadaki evlerin sevimliliðinin zerresi bile yok bizimkilerde.
Bir de tabi para meselsi var.
Örneðin merkezde 1+1 kutuda oturan birinin bütçesine göre düzgün bir bahçeli ev bulmak, þehrin ne kadar dýþýna giderseniz gidin imkansýz gibi bir þey.
Yani kutu müþterisiyle villa müþterisi zaten biribirinden çok farklý kiþiler.
Ýzmirde merkezi bir yerde 250 ye 1+1 almis bir arkadas konusurken birisi de 180 metrekare yer aldim 80 metrekaresine ev yapma iznim var diyor muthis bir secim bence...
Ama 250 ye aldigi gecen sene almis tabi evi 900 e kiraya vermek ikinci bir ev yatirimi yaomak akillica geliyor insanlara...
Bizim insanimiz ve sermaye piyasalarimizin mantigi duzelmeden bu ulke duzelmez ekonomik olarak....
Ýkinci eve ikinci arabaya vergiyi bindirceksin baska yolu yok onune gelen ev topluyor...
Bizim peder de toplamis ev arsa ne ise yariyor hic altin koysa ki altin sevmem daha fazla getiri saglardi.
Bosu bosuna kiracisiyla tadilatiyla ugrasiyoruz....
Anlatamiyorum ama evladlarimiz otururdu diyor...
20 milyonluk altin olaydi hesapta da ben kirada oturaydim;)
"Bir ülkenin baðýmsýzlýðý yabancýlarýn lütuf ve merhametine býrakýlamaz."M.Kemal ATATÜRK
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi içermez.Yatýrým tavsiyesi verecek yetkinlikte deðilim.
"Memleketim varsa ben de varým."
Yer Ýmleri