Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Söylediklerin doðru. Ama þu var sen evlenmeye kalk evleneceðin kiþi ayný þeyleri düþünecek mi? Kadýnlarý sen bilmezsin %90 yeme içme gezme alýþveriþ derdinde. Senin o 20 yýlda biriktirdiðini 1 yýlda iç ederler sen farketmezsin bile . Çocuk yaptýmý sonra boþandýn mý ömür boyu nafaka ve aldýðýn evide verirsin. Sonra ömrün boyunca ona çalýþýrsýn. Ya da ömrüm boyunca yalnýz kalýrsýn.
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir!!
Kimse önünü göremiyor..!!!
Hak hukuk yerlerde sürünüyor.!!
Ülke notu kokuþmuþ çöp seviyesinde.!!
Þiþirilen balonlar tek tek patlayacak..!!
Hiperenflasyon tüm hýzýyla yolda.!!
Sisli pusulu havalarda Fiziki altýn en saðlam güvenli liman.!!
![]()
Son düzenleme : BOSPOROS; 17-09-2020 saat: 14:30.
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Tahliye kararý alýndýðýnda verilen süreye raðmen ev boþaltýlmamýþsa, avukatýnýz, icra memuru, çilingir, nakliyeci ve polisle kapýsýna gidilir, kiracý aðlasa da sýzlasa da zorla tüm eþyalar taþýnýr ve yeddi emine teslim edilir. Çilingir kilidi deðiþtirir avukatýnýza verir. Yani evet zorla boþaltýrsýnýz, ancak maliyeti olur.
Bu tür masraflar da ev satýn alýnýp kiraya verilirken hesap edilmeli, alternatif yatýrýmlarla karþýlaþtýrýlmalýdýr.
Ev fiyatlarý enflasyondan fazla artýyorsa bu yýl yaþadýðýmýz "aþýrý ucuz kredi" gibi bir istisna olmamýþsa ekonomi iyiye gitmiþ oluyor ve kira getirisi evin fiyatýnýn enflasyon üzerinde artýþý yanýnda ihmal edilebilir bir hale dönüþüyor.
Ancak son 4 yýldýr kira almak için ev satýn almak, sokaktaki ayþe teyzenin dahi yapabileceði iþ olan döviz almaktan dahi kötü getiri saðladý, yarý yarýya zarar ettirdi, halen de böyle. Ýstisnalar oluyor ancak piyasayý çok iyi bilmeniz gerek.
Kira geliri vergileri ve emlak vergileri de aþýrý artmýþ durumda. Bu yüzden yatýrým için ev almanýn cazibesi kalmamýþ durumda.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Kiracý tuik enflasyonunun bile altýnda zam ile oturmayý teklif etse mal sahibinin kabul etmiyorum çýk ya da tuik enflasyonu kadar öde deme hakký var mý?
Eðer var ise bu devirse yýllýk %25 civarýnda deðer kazanan konutlarda kira geliri olmasa da olur deyip çýk baþkasýna vereyim der.
Tabi bir veri tuik diðer veri kaynaðý tcmb.
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Sayýn Tarantula , 6 seneden beri X Belediyesi ' nde çalýþýyorum. Belediyede 2800 kiþi çalýþýyor . Yaþlarý 25-29 arasý olanlarý saymýyorum bile ! Yaþlarý 30 ve üstü olmasýna raðmen o kadar çok bekâr o kadar çok dul var ki o kadar yani ! Bu durum toplumun ne hale geldiðinin açýk göstergesidir.
Toplum olarak özellikle kadýnlar biz erkekleri ATM olarak gördüðü sürece bu böyle gelir gider. Kýsacasý evi , arabasý olsun ve dolgun maaþý olsun diyorlar ya hani ! Asgari ücretin 2324 TL olduðu bu güzelim ülkede Allah aþkýna 20-30 yaþ aralýðýnda olan bir erkeklerin yüzde kaçýnýn evi , arabasý ve dolgun maaþý var.
Yer Ýmleri