Originally Posted by
rockclimber
Merhaba arkadaþlar. Ev sahibimle (önceden tanýyordu birbirimizi) 2019 Eylül ayýnda 5 yýllýk güvene dayalý bir anlaþma yaptýk. 4 yýldýr ayný evde oturuyordum herhangi bir kira gecikmesi yada ödememe durumu olmadý. (kamu personeliyim). Ev ve Kira fiyatlarý artýnca anlaþmanýn üzerinden 10 ay geçmiþken (kirayý arttýrmaya yüzü tutmadý sanýrým. Zira 10 ay önce zaten arttýrmýþtý kendi istediðine getirmiþti kirayý) Evden çýkmamý istedi. Acil olarak çýkmam için baský yapýyor. Ev satýn almayý düþünüyorum. Bunun için 2021 Ocak ayýna anca hazýr olurum mali olarak. Ortalama 4 aya ihtiyacým var. Birkaç cevaba ihtiyacým var.
1.Resmi yollardan beni çýkarmasý ne kadar sürer (Kirayý düzenli ödüyorum. Henüz restleþme durumu olmadý).
2. Paramýn hazýr olmasý Ocak ayýný bulacak ama diyelimki þimdi bir ev buldum. Adama kapora vermeden önce ev sahibinin evi anlaþtýðýmýz fiyat üzerinden anlaþtýðýmýz tarihte bana satmasý için Noter den falan yaptýrabileceðimiz resmi bir iþlem var mý acaba? Süre uzayýnca fiyat deðiþtirenler oluyor.
3.Yaklaþýk 200 Kira çarpaný olan bir evi yarý peþin yarýn kredi ile almak þu an için mantýklý mý?
Pztesi deðiþmez ise kamu personeline Halkbank sýfýr evler için 0,99 dan veriyor 1 milyona kadar hâlâ.
200 kira çarpanlý evi oturmak için bulduysaniz hemen alýn. Tabii önce muhiti, alt,üst ve yan komþularý bir araþtýrýn.
G008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...
Yer Ýmleri