800 kiradan çarpan 240 lara geliyor.
Emlak vergisinde artýþ olur mu, fiyatlarý nasýl etkiler sizce?
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
800 kiradan çarpan 240 lara geliyor.
Emlak vergisinde artýþ olur mu, fiyatlarý nasýl etkiler sizce?
iPhone cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Emlak vergisinde ne kadarlýk bir artýþ bekliyorsunuz ki fiyatlarý etkilesin?
Þu an oturduðum dairenin vergisine baktým, yýllýk 150 lira ödemiþim bu yýl.
500 liraya çýksa evimi ucuza satar mýyým? Hayýr
Tam 10 kat artarak 1500 liraya çýksa? Hayýr.
Siz mesela, emlak vergisi 100 liralý seviyelerden kaça yükselirse evinizi "mesela deðerinden 50 bin lira ucuza" satarsýnýz?
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Ulaþým ve asayiþ konusu çözülmezse merkez çöker.
Ýzmir’de eskiden sürekli konak’a alýþveriþe giderdik bu süreç 15-20 sene önce bitti. Þimdi bakýyorum en uzak ilçede bile bir çok imkan var. Ýnternetten çoðu ihtiyacýnýzý karþýlýyorsunuz. Merkeze sizi çekecek kamu kurumu veya iþ dýþýnda hiç bir gerekçe kalmadý.
Hele ortada saatli bomba gibi ne olduðu belirsiz insan kaynarken ben daha güvenli hissettiðim merkezden nispeten uzak ama insan kalitesi daha iyi yere giderim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Haklýsýnýz...Kusura bakmayýn, iyice salaklaþtým. Kirayý 1000 TL gibi düþünsek 187 çarpan yapýyor.
Temmuz ayý sonunda, torba yasayla bazý kanunlar çýkardýlar. Covid sebebiyle kýrsal kesime doðru ciddi bir hareket oldu. Köylere yakýn ama köy yerleþik alaný içinde olmayan tarla ve bahçelere konteyner koyma ayyuka çýkmýþtý. Bir de bahçelerin etrafý telle çevriliyordu. Arsanýn büyüklüðüne göre konteyner koyanlara ceza kesiliyor. Yapýlan tel çitler ise yýkýlýyor. Þayet 1 ayda konteyner kaldýrýlmaz, teller yýkýlmazsa bir ay sonra 2 kat ceza kesiliyor. Ýmar barýþýndan faydalanmamýþ, yapý kayýt belgesi almamýþ yapýlar ise direk yýkýlýyor. Konteyner koymak da imara tabi, izin almak, tonla harç ödemek, konteynerin planýný il özel idare ya da belediyelerde onaylatmak gerekiyor. Bir de vilayetlerde Toprak Korunma Kurullarý(TKK) var. Bunlarýn temel görevi tarým alanlarýnda yapýlaþmaya izin vermemek, özellikle 1.sýnýf tarým alanlarýný, taban arazileri korumak Görevlerini iyi yapýyorlar Türkiye'de.
Yani devlet bahçe ve tarlalardan, köylerden bile cezalar yoluyla gelir elde etmenin peþinde. Sinekten yað çýkarmanýn derdindeler.
Emlak vergilerinde de artýþ olacaktýr. Fakat emlak vergileri Türkiye'de çok düþük. %100 artsa ne olur? Kiralarda yükseliþe sebep olur, bu da fiyatlarý yine arttýrýr. Vergilerin Abd seviyelerine çýkmasý için uzun yýllar geçmesi gerek. %1000 artýþ yapmaya kalksalar, Anayasa Mahkemesinden döner.
Ben emlak fiyatlarýnýn artacaðýný öngörüyorum. Sebebi, özellikle Almanya ve Avrupa'nýn her yerindeki Türklerin kesin dönüþ yapacak olmasý. Bizim medyaya yansýmýyor ama faþizan yönetimler, yabancýlara baskýyý arttýrdý. Almanya'da aþýrý milliyetçi parti güçleniyor. Fransa'da ise ilk seçimde Le Peen'in seçilmesi neredeyse garanti.
https://honda.com.tr/otomobil/modell...-fiyat-listesi
Abi bu araba dururken iki misli fiyata Passat alýnýr mý?
Dediðiniz mantýken doðru.
Ama bunun gerçekleþmesine engel olan iki þey var.
Birincisi, iþ imkanlarý merkezden þehir dýþýna kaymýyor, iþyerleri merkezde kaldýkça insanlar da merkezde kalmaya devam ediyor, insanlar merkezde kalmaya devam ettikçe iþyerleri merkezde kalmaya devam ediyor. Bu kýsýr döngünün kýrýlmasý için ise ulaþýmýn çökmesinden öte daha da iyileþmesi gerek.
Ýkinci faktör ise, asayiþi bozma potansiyeli olan insanlarýn, merkezde deðil de fiyatý düþük olan kenar semtlerde barýnmasýnýn daha kolay olmasý. (paralý magandalar istisna)
Kendi þehrimden örnek vereyim, bence hiç kimse etileri, ulusu, akatlarý býrakýp da þehir dýþýnda elit bir yer arayýþýna girmez. Çünkü zaten bu semtler itin kopuðun büfeden sosisli sandviç bile alamayacaðý, yani barýnamayacaðý yerler.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Yer Ýmleri