Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
2 odanýnda yarýsý o kadar alçakki kafa tavana deðer alçak tarafta üst katýn banyosundaki tavan ile lavobonun üst kýsmý arasýnda lavobo mesafesi kadar mesefa var. Bunlar gerçek dubleks deðil çatý iptal edilip dublekse çevrilmiþ. Tapuda 2+1 olarak gözüktüðü þüpheli. 2 kþiinin oturabileceði ama yaþam alaný olarak kalitesiz 5 para etmez yerler. Çokuk çocuk taþýndý mý ikiye bölmen hayal aþaðýsý toplasan 55 yukarýsý en fazla 35 metre kare üst katta çatý farký yok çünkü üst kat çatý yazýn sýcaktan yanar yatman mümkün deðil. Kýþýn ýsýtamazsýn soðuktan donarsýn. Çünkü tavanla kiremþtler arasý en fazla 30 cm dir. Tapu iþi sakat iskan þüpheli
bir halt olacaðý yok.
Ters dukleks alt kattaki iki odanýn pencere geniþlikliklerini toplasan gerçek bir pencerenin yarýsý etmez tuvalet havalandýrma penceresi gibi iki pencere onlarda odanýn tavanýna yakýn çünki dairenin 3 te ikisi duvar ve toprak altý. Çünkü bu dubkleks apartmanýn muhtemelen bodrumu bozularak dublejse çevrilmiþ yazýn serin okur ama kýþýn bunuda ýsýtman mümkün deðil vereceðin gaz parasý ocapýna incir aðacý diker. Tuvalete kilolu birinin girmesi imjansýz gibþ klozeti o dar alana nasýl sokmullar hayret tuvalete biri girip sýçtýmý peþinden bi saat bir saat kimse girmemeli o dar alanda kokudan durulnaz. Havalandurma penceresinin olduðu bile þüpheli. Ýnsanca yaþam kalitesi saðlamayan daireler tüm örnek verdiðin yerlet
bir halt olacaðý yok.
bence kendi kendinizle çeliþiyorsunuz
öncelikle kendi adýma þunu söyleyeyim ben pandemiden önce de home-office çalýþýyordum ve ne ofis insaný ne plaza insaný deðilim. bana uyar yani evden çalýþma
ama sizin de belirttiðiniz gibi "Bizde ise ekonomi %80 hizmet sektörü."
ne mok yiyeceðini bilemediðimiz bir dünya çalýþaný var bu sektörün
üstüne
her ne kadar beyaz yaka diye güzellemeler yapsak da bizdeki mühendisin, iþletme mezunun hatta hatta avukatýn ve devletteki doktorun bile geliri bile beyaz yakalý geliri deðil. mavi yakalýyla ayný artýk.
yani bu genç insanlara diyorsunuz ki
þehir içinde sitede ev alma, çünkü 1.000.000 lira pahalý
ama git þehir dýþýnda 2.500.000 liraya müstakil villa al!
oldu.
ülkede ne beyaz yakalý ne de çakma beyaz yakalý, yani beyaz yakalýmsý haftada 2 gün tatil yapabiliyor. firmalar yeri geliyor gece 10'da iþe çaðýrýyor, yeri geliyor gece 2'de iþ bitiyor.
çoðu da þehirde belli baþlý yerlerde çalýþýyor
(pandemi süreci geçince de yine ayrý düzene döneriz biz, zaten çoðu firma döndü ofislere. dönmeyen genelde sadece global firmalar kaldý). karý-koca çalýþacak, e ikisine de araba lazým zira oralara toplu taþýma da yok. bu arkadaþlar 2,5 milyona villa 250'þer bine de araba alacak. 35 yaþýnda. 5'er hadi 7'þer bin lira maaþla. peki.
hadi ofislere de dönmedi kimse diyelim, hadi herkesler home-office çalýþtý.
Güzel abicim
o þehir dýþýndaki yere
ne yemek sepeti sipariþ getirir.
ne teee nerelerden gelen bakýcý kadýn sabah 8'de baþlayan mesaine yetiþebilir.
ne kuru temizlemecinin daðýtým aðýna girer.
ne çocuðun okul servisinin güzergahýna uyar.
gider bakýcý kadýný alýr gelirsin ya da çocuðu okula sen býrakýrsýn (e ne anladým o zaman?)
hem burada 30-35 yaþýnda insanlar için projeksiyon çiziyorsunuz
hem ne çocuk var ortada ne bakýcý. ne servis ne hizmet sektörü ne ülke gerçekleri.
30-35 yaþýndaki insanlarýn çoðu o evlerin bahçesine çim ekmeyi bilmiyor artýk, bilmem farkýnda mýsýnýz?
yine o 30-35 yaþýndaki insanlarýn çoðu (en azýndan ankarada) kurum servisiyle iþe gidip geliyor. araba þirket arabasý deðilse çoðu insan kullanmýyor günlük iþ için. (pandemide bireysel araç kullanýmý arttý, onu kabul ederim).
bari deyin ki benim yaþým 50-55, benim için en güzeli o þehir dýþý villa tipi evler.
amenna biz de anlayalým.
Bahsettiðiniz hizmetler þehirler suburb bölgelere yayýlmaya devam ettikçe yeni düzene hýzla adapte olurlar. Hatta yayýlma arttýkça hizmet sektörü de geliþecek, gerilemeyecek.
Home office normalimiz olursa ben dahil yüzbinlerce beyaz yakalýnýn istanbulda 1 saniye durmasý için sebep kalmýyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Alla Allah viop baþlýðýna bir mesaj yazdýk, cevap yazamadým 1 saattir.
Ýskanlý bu evler. Yani imarý böyle gerçek dubleks. Tapuda 2+1 gözüküyorlar. Ýskan alýndýktan sonra teras kapatýlýyor ve 3+1 oluyorlar. Çatýda kiremit yok. Þingle türü yeni bir malzeme döþeniyor. Doðru düzgün yapýlýrsa 20 sene garantisi var. Yatýlmaz diye düþünmeyin, öyle yeni inþaat malzemeleri var ki ne soðuk geçirir, ne sýcak geçirir.
https://www.elektrikport.com/teknik-...-aerojel/10097
haber 2013'den. artýk Türkiye'de üretimi var. Aslýnda buna gerek yok. Mevcut çatýlar düzgün yapýldýysa sorun olmaz. Ýlla bir örnek ver denilince, googladým, karþýma çýkan ilk ilanlarý yazdým. 150.000 TLsi varsa 150.000 de kredi çeker alýr oturur abi. Her keseye uygun ev var. Sonra satar daha iyisini alýr.
Ama Ömür'ün arka tarafýnda 200k çarpanla ev bulamazsýn.
Yer Ýmleri