Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
188,10 10% 627,59 Mn 184,00 / 188,10
154,00 10% 145,62 Mn 135,80 / 154,00
726,50 9.99% 212,39 Mn 726,50 / 726,50
13,43 9.99% 385,47 Mn 12,00 / 13,43
9,25 9.99% 228,74 Mn 8,27 / 9,25
20,16 -10% 111,97 Mn 20,16 / 21,72
128,00 -9.99% 390,51 Mn 128,00 / 135,50
39,70 -9.98% 1,03 Mr 39,70 / 46,00
149,00 -9.97% 1,44 Mr 149,00 / 157,50
537,50 -9.89% 3,66 Mr 537,00 / 566,00
3,45 -2.54% 21,59 Mr 3,36 / 3,64
335,75 -1.1% 8,85 Mr 322,00 / 340,00
18,71 9.99% 8,49 Mr 16,77 / 18,71
40,58 -0.69% 7,86 Mr 40,00 / 41,40
73,70 -2.83% 6,90 Mr 73,55 / 76,20
20,74 -2.17% 802,64 Mn 20,68 / 21,38
421,25 -2.43% 4,49 Mr 419,75 / 433,25
335,75 -1.1% 8,85 Mr 322,00 / 340,00
785,50 1.42% 4,44 Mr 783,50 / 811,50
102,70 1.78% 614,35 Mn 101,30 / 104,80
115,70 -0.6% 379,35 Mn 115,30 / 117,70
421,25 -2.43% 4,49 Mr 419,75 / 433,25
36,02 0.06% 110,58 Mn 35,46 / 36,40
11,40 1.97% 436,16 Mn 11,10 / 11,50
85,75 -2.78% 793,97 Mn 84,20 / 87,00

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Anket Sonuçlarýný Gör: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým mý.?

Oylayan
145. Bu anket için oy kullanamazsýnýz
  • Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir

85 58.62%
  • dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý

18 12.41%
  • Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil

12 8.28%
  • Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý

20 13.79%
  • ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok

18 12.41%
  • Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.

4 2.76%
Multiple Choice Poll.
Sayfa 806/1002 ÝlkÝlk ... 306706756796804805806807808816856906 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 6,441 - 6,448 arasý.

Konu: þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým

1.  Alýntý Originally Posted by Delta Heavy Yazýyý Oku
    Bahsettiðiniz hizmetler þehirler suburb bölgelere yayýlmaya devam ettikçe yeni düzene hýzla adapte olurlar. Hatta yayýlma arttýkça hizmet sektörü de geliþecek, gerilemeyecek.

Home office normalimiz olursa ben dahil yüzbinlerce beyaz yakalýnýn istanbulda 1 saniye durmasý için sebep kalmýyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
    ben kariyerimi, yaþam bilimleri alanýnda yaptým
    rant uðruna ormanlar, denizler talan oldukça benim caným yanýyor

bir þehire yýðýlmayý asla doðru bulmuyorum -ki aklý olan bulmaz zaten hele bir de deprem riskini düþünürsek
    benim yaþam tarzým da dünya görüþüm de bu bahsettiðim milyonlarca genç beyaz yakalýnýn olaðan yaþamýna uymaz zaten, misal 10 senedir home-office çalýþýyorum, pandemiye kadar yýlýn yarýsýný egede geçiriyordum. beyaz yakalýnýn olaðan tüketim kalemlerinin %90'ý bende yoktur. AVM'ye gitmem, starbucsk'a gitmem, her hafta kuaföre gitmem filan. çok uzatmayayým.

yani isterim, keþke olsun, keþke insanlar daðýlabilsin
    ama nereye daðýlacaklar?
    Ýzmir?
    belki aydýn-muðla?
    belki çanakkale?

bu yerlerde ev yok þu anda.
    bakýn þu anda Marmariste (bodrum hiç demiyorum) 60 m2'den büyük 2bin liradan ucuz ev yok
    3 bin 4 bin diye gidiyor

Urla'da villa fiyatlarýndan haberiniz var mý?
    buralarda maaþlardan haberiniz var mý?
    (siz home office çalýþýp istanbuldaki ile ayný maaþý alacaksýnýz, eyvallah ama hizmet sektöründeki gençler ne yapacak?)
    o kadar çok parametre lazým ki: sizin home-ofis düzeni yeni normal kabul etmeniz lazým (patronun etmesi lazým yani), bu insanlarýn þehir dýþýnda müstakil ev arzusunun ranta dönmemesi lazým (çoktan döndü), buralara hizmet verecek altyapý ve serbest sermaye lazým (türk insaný esnektir, ona güvenim tam, hemen giriþimde bulunur) ama ne kadar kazanç saðlar, ne kadar devam eder? çünkü be þu zaman kadar yýlýn yarýsýnda egede yaþadým, biliyorum çok umutlarla geliyor insanlar ama olmuyor, sürmüyor.

Yani bakýn, ben de "keþke olsun" diyorum
    ama olmasýný çok yakýn gelecekte pek mümkün görmüyorum.

þöyle de devam edeyim:

Bu ülkedeki belki en güzel villa tipi yerleþimler benim memleketim olan Konya'dadýr.
    Yeni bir þey de deðil bu, Konya'da hep vardý müstakil yerleþim.
    Gidin de bir görün villalarý. Aklýnýz uçar.
    Ama ben kadýn olarak milyon dolarlarým olsa gidip yerleþmem. Üstelik de memleketimken.
    Sebepler malum.

2. Ben de mühendis kökenli olduðumdan olsa gerek beyaz yakalýnýn ayrýntýlarda kaybolmasýný çok iyi anlýyorum. Ayrýntýlarda kaybolmak istemiyorsanýz büyük resmi görebilmelisiniz. Olaylara kuþ bakýþý bakabilmelisiniz.

1900' lerin baþý þehirlerde kimse yoktu ta ki Henry Ford sanayi devrimini baþlattý, þehirlerde insana ihtiyaç baþladý ve insanlar kýrsalý boþaltacak þehirlere göç olacak denildi. Herhalde o zamanlar da þimdi ki gibi "Hadi caným sende kim topraðýný ekinini hayvanlarýný býrakýp taþ yýðýnlarýnýn arasýna girecek? Hayal kurmayý býrakýn siz de çok uçtunuz ..." demiþlerdir.

Ama Herkes týpýþ týpýþ kýrsallardan þehirlere göç ettiler. Hatta sizlere köleliðin kaldýrýlmasýnýn, ABD deki kuzey güney savaþlarýnýn çýkmasýnýn bile sebebinin sanayi devrimi olduðunu söylesem...

Neyse artýk bir devrin sonuna geldik. Artýk sanayi devriminin sonlarýndayýz. Yeni çað Dijitalizm çaðý. Bu çaðda artýk insanýn önemi pek yok. Yani insanlar büyükþehirleri seve seve mi terk edecek zannediyorsunuz?

Laf arasýnda Covid virüsü de dijitalizm çaðýnýn baþlangýcýna sebeptir. Ya da þöyle diyeyim dijitalizm çaðýný baþlatmak için düðmeye basýldý. Artýk bildiðiniz ezberleri unutun.
    “First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones

3. ben toprak damlý tek göz bir köy evinde doðdum

ama ne köyüme dönerim, ne de o ev duruyor zaten. yýkýldý yumuldu bitti gitti. üstelik o köyler þimdi büyükþehir mahallesi oldu. imar iznini tee 170 km uzaktaki büyükþehirden büyükþehir rayicine göre vermek gerekiyor, sonra mühendis plan çizecek mimar onaylayacak falan filan..o parasý olan allahýn köyünde o iþi zaten yapmýyor (öyle bir parasý olan da 20 kiþide 1 kiþi çýkmaz).. iþbu sebeple köye 1 tane çivi çakan yok. kim uðraþacak?

tabi ki dinamikler deðiþecek dünyanýn düzeni böyle, bunu hepimiz biliyoruzdur herhalde?

gelin görün ki Türkiye dünyadan farklý bazý özelliklere sahip, benim memleketimde mesela kimse tarým yapamaz öyle gideyim köyüme ekeyim biçeyim diyemez. memlekette olan çiftçi bile ekip biçemiyor. su yok su. toprak göçüyor, obruklar oluþuyor. bir traktör 500 bin liradan baþlýyor. bir varil mazota böbrekleri paket yapýp býrakmak gerekiyor. yani bizim elin ABD'lisi gibi Belçikalýsý gibi, þirin kýrsal yerlerde, dededen dedeyi geçtim babadan kalma 2 katlý tavanarasý, bodrumu olan evimiz yok ki! dedemin evi ker***ti, ben orada doðan son torunum. hadi diyelim ev dursaydý, dedemin var 80 tane torunu, 100 tane torunun çocuðu, bilmem kaç tane de onun çocuðu, herkese birer ker*** düþerdi artýk ev yok, su yok, tarlalar 50 yýldýr sürülmüyor, ekme-biçme kültürü bitti yok, nasýl olacak?

üstelik öyle eskisi gibi bedava tarým, bedava çalýþan da yok.

biliyorsunuzdur bu sene fýndýk toplayacak adam bulamadýlar, çay zamaný yalvardýlar mevsimlik iþçileri býraksýnlar da gelsinler diye. bizde tarlayý urfadan hataydan gelen mevsimlik iþçiler çapalýyor.

elbette beyaz yakalý daha mantýklý iþler yapabilir
    mesela tarým zor iþ
    ama hayvancýlýkta güzel teþvikler var
    ya da meyve bahçesi yapýp bahçeye tavuk salan, 2 yerden kazanan filan var, okumuþtum.
    olabilir yani olmaz deðil ama ankaradaki hele istanbuldaki bir tane toplu siteyi (5 bin kiþi nereden baksan) taþýmak için 500 ayrý proje lazým. onu da ben çok mümkün görmüyorum.

evet dijital çað.
    ancak bizim beyaz yakalýmýz topraktan koptu.
    illa ki zaman gelir, alýþýr, manikürüm bozulur demez, derbiyi stattan izleyecem demez, mutlaka serpme kahvaltýcýya gidecem demez, TBT yapmazsam ölürüm demez..ama þimdi deðil. bunlar 1 günde olmaz. bence 10 yýlda da olmaz.

yani kýsaca sorum þu:

köye gidemiyoruz
    memleket olan büyükþehirin kendisine de gidemiyoruz (konya çünkü)
    egeye ancak gidebiliyoruz ege de maþallah, Ýstanbul'dan beter rant olmuþ durumda
    nereye gideceðiz? nereye gidecek insanlar?

tamamen dijital çalýþan ve kendi iþini yapan birisi olarak soruyorum bunu, tamam tarým marým da yapmayalým, onu da geçtim...sadece online iþimizi yapalým "dijital çaða geçelim hele"si yok yani ben senelerdir geçtim ona ve üstelik benim çocuðun okulu vs. derdim de yok, çünkü çocuðum yok...ama egede köyde yaðmur yaðsa internet gitmesini göze alarak geziyordum ben mesela...pandemiden önce. ancak benim gibi tamamen baðýmsýz , tam dijital çalýþabilecek kaç insan var? yazýlýmcý, tasarýmcý, analist (gerçek beyaz yakalý) dediðiniz bu ülkede kaç kiþi? bu kiþiler gidecek kýrsalda tek baþýna, insan yüzü görmeden nasýl yaþayacak? akdeniz insanýyýz biz, nasýl olacak?

en bomba soru da þu:
    bizim nüfusumuz artýk genç nüfus deðil ki
    2030'da 50-60 yaþ arasý korkunç bir nüfus olacak, açýp istatistiklere bakýn

bu insanlara "hadi odun kes gel, soba yakalým, yoksa evde tesisat donar, burada doðalgaz yok" diyeceksiniz.
    onlar da "tamam" diyecek, öyle mi?

4.  Alýntý Originally Posted by subcomponent Yazýyý Oku
    ben kariyerimi, yaþam bilimleri alanýnda yaptým
    rant uðruna ormanlar, denizler talan oldukça benim caným yanýyor

bir þehire yýðýlmayý asla doðru bulmuyorum -ki aklý olan bulmaz zaten hele bir de deprem riskini düþünürsek
    benim yaþam tarzým da dünya görüþüm de bu bahsettiðim milyonlarca genç beyaz yakalýnýn olaðan yaþamýna uymaz zaten, misal 10 senedir home-office çalýþýyorum, pandemiye kadar yýlýn yarýsýný egede geçiriyordum. beyaz yakalýnýn olaðan tüketim kalemlerinin %90'ý bende yoktur. AVM'ye gitmem, starbucsk'a gitmem, her hafta kuaföre gitmem filan. çok uzatmayayým.

yani isterim, keþke olsun, keþke insanlar daðýlabilsin
    ama nereye daðýlacaklar?
    Ýzmir?
    belki aydýn-muðla?
    belki çanakkale?

bu yerlerde ev yok þu anda.
    bakýn þu anda Marmariste (bodrum hiç demiyorum) 60 m2'den büyük 2bin liradan ucuz ev yok
    3 bin 4 bin diye gidiyor

Urla'da villa fiyatlarýndan haberiniz var mý?
    buralarda maaþlardan haberiniz var mý?
    (siz home office çalýþýp istanbuldaki ile ayný maaþý alacaksýnýz, eyvallah ama hizmet sektöründeki gençler ne yapacak?)
    o kadar çok parametre lazým ki: sizin home-ofis düzeni yeni normal kabul etmeniz lazým (patronun etmesi lazým yani), bu insanlarýn þehir dýþýnda müstakil ev arzusunun ranta dönmemesi lazým (çoktan döndü), buralara hizmet verecek altyapý ve serbest sermaye lazým (türk insaný esnektir, ona güvenim tam, hemen giriþimde bulunur) ama ne kadar kazanç saðlar, ne kadar devam eder? çünkü be þu zaman kadar yýlýn yarýsýnda egede yaþadým, biliyorum çok umutlarla geliyor insanlar ama olmuyor, sürmüyor.

Yani bakýn, ben de "keþke olsun" diyorum
    ama olmasýný çok yakýn gelecekte pek mümkün görmüyorum.

þöyle de devam edeyim:

Bu ülkedeki belki en güzel villa tipi yerleþimler benim memleketim olan Konya'dadýr.
    Yeni bir þey de deðil bu, Konya'da hep vardý müstakil yerleþim.
    Gidin de bir görün villalarý. Aklýnýz uçar.
    Ama ben kadýn olarak milyon dolarlarým olsa gidip yerleþmem. Üstelik de memleketimken.
    Sebepler malum.
    Hocam ben kendim gibi beyaz yakalýlardan bahsediyordum.

Verdiðiniz örnekler marmaris - urla - bodrum ya da konya’daki villalar beyaz yaka zaten uzanamaz.

5.  Alýntý Originally Posted by Delta Heavy Yazýyý Oku
    Hocam ben kendim gibi beyaz yakalýlardan bahsediyordum.

Verdiðiniz örnekler marmaris - urla - bodrum ya da konya’daki villalar beyaz yaka zaten uzanamaz.

siz kendi plan ve perspektifinizi anlatýrsanýz belki bize de yardýmý olur. çünkü ben de arayýþ içindeyim

benim gördüðüm þu:
    ailede 1 kiþi uzaktan çalýþabiliyor olsa da eþine iþ bulunamýyor, bir süre ayrý filan yaþýyorlar. sonra cýngar çýkýyor. ailesini düþünen mecbur büyükþehirdeki düzenine geri dönüyor. düþünmüyorsa ayrýlýyorlar.

inþallah olmaz ama sorunlu çocuðu olanlar mecbur geri dönüyor
    1 arkadaþýn çocuðu down sendromlu doðdu bölgede 1 tane ameliyat edecek yer yok (down sendromunda sýk sýk kalp ameliyatý gerekiyor). istanbula döndü. bu çocuklara sürekli takip lazým çünkü.
    diðerinin konuþma terapisi almasý gerekiyor, bir tane uzman yok. o da ankarada 2. bir ev tuttu þu anda orada yaþýyor.
    ya da aile bir köyde yaþasa da çocuklarýn dersane çaðý geliyor, ilçe merkezinden kýþýn çocuklara ev tutuluyor. marmaris böyle evlerle dolu. daha lisedeyken çocuklar, böyle 2 ev düzeni oluyor.

istanbulda hareketli hayata alýþan, turistik bölgeleri yýlýn 12 ayý öyle sanýyor bodrum, marmaris de pahalý tenhalara gideyim oralar ucuz olur diye.
    tamam gidiyor ama ekimden mayýsa kadar yýlýn 6 ayý bu tenha yerler gerçekten tenha!
    yaban domuzlarý filan var

bunalýma giriyor.

hani parasý olup evini, ýsýtmasýný, güneþ panelini, bahçesini, altyapýsýný, SUV aracýný alýp/yapýp düzen kuran eyvallah mutlu.
    ama geriye kalanlar için:
    sürekli altyapý sorunu var, bu sadece internet çekmiyor sorunu da deðil.
    ya tesisat patlar (kanalizasyon patladý arkadaþýn evinde 3 kere!) b.k götürdü ortalýðý bildiðiniz ya çatý akar. buralarda altyapý, bina kalitesi uygun deðil. kaldýrmýyor.
    evin önü çamur olur, ýsýtma gerekli, çocuklar için okul bir tane ilçede var o da 30-40 km ya kendin götüreceksin ya tek 1 tane servis var sabah 6.30'da alýyor oysa ders 8.30'da hatta tekli öðretim olduðu için 9.00'da baþlýyor, ne yaparsýn? sürekli fiziksel efor harcamanýz lazým. sizin de diyelim 8-5 bilgisayar baþýnda mesainiz olacak. oysa yerlisi insanlar öyle bir mesaiyi filan alýþkýn deðil. sigorta atýyor arýyorsun tamirciyi, "ne zaman gelirsin?" el cevap "iþte, du bakem, 2-3 güne uðrarým" "ege kafasý" dedikleri þey bu. asla saat yok asla plan yok. bir rahatlýk bir rahatlýk.

diyelim ki 30 yaþýnda bunlarla tek tek uðraþýr, yaparsýnýz. sonra? ya da eþinizi çocuðunuzu ne yapacaksýnýz?

bir de not:
    Konya'da illa milyon dolarlýk villa olacak diye bir kaide yok. arsa alýp kendiniz inþa da ettirebilirsiniz. Makul da olur tutarý. Ama sorun þu: Ben ve benim kafamda hiç kimse gitmez de yapmaz da bunu...

Vatandaþýn alým gücü dondurma gibi hergeçen gün eriyor.!!
    Býrak tasarruf yapmayý,
    Hayatta kalma mücadelesi veriyor.!!
    Sistem vatandaþý sögüþleme Üzerine kurulu.!!
    Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!

7. Mukemmel analizler elinize saðlýk. Bura Avrupa deðil...
     Alýntý Originally Posted by subcomponent Yazýyý Oku
    ben toprak damlý tek göz bir köy evinde doðdum

ama ne köyüme dönerim, ne de o ev duruyor zaten. yýkýldý yumuldu bitti gitti. üstelik o köyler þimdi büyükþehir mahallesi oldu. imar iznini tee 170 km uzaktaki büyükþehirden büyükþehir rayicine göre vermek gerekiyor, sonra mühendis plan çizecek mimar onaylayacak falan filan..o parasý olan allahýn köyünde o iþi zaten yapmýyor (öyle bir parasý olan da 20 kiþide 1 kiþi çýkmaz).. iþbu sebeple köye 1 tane çivi çakan yok. kim uðraþacak?

tabi ki dinamikler deðiþecek dünyanýn düzeni böyle, bunu hepimiz biliyoruzdur herhalde?

gelin görün ki Türkiye dünyadan farklý bazý özelliklere sahip, benim memleketimde mesela kimse tarým yapamaz öyle gideyim köyüme ekeyim biçeyim diyemez. memlekette olan çiftçi bile ekip biçemiyor. su yok su. toprak göçüyor, obruklar oluþuyor. bir traktör 500 bin liradan baþlýyor. bir varil mazota böbrekleri paket yapýp býrakmak gerekiyor. yani bizim elin ABD'lisi gibi Belçikalýsý gibi, þirin kýrsal yerlerde, dededen dedeyi geçtim babadan kalma 2 katlý tavanarasý, bodrumu olan evimiz yok ki! dedemin evi ker***ti, ben orada doðan son torunum. hadi diyelim ev dursaydý, dedemin var 80 tane torunu, 100 tane torunun çocuðu, bilmem kaç tane de onun çocuðu, herkese birer ker*** düþerdi artýk ev yok, su yok, tarlalar 50 yýldýr sürülmüyor, ekme-biçme kültürü bitti yok, nasýl olacak?

üstelik öyle eskisi gibi bedava tarým, bedava çalýþan da yok.

biliyorsunuzdur bu sene fýndýk toplayacak adam bulamadýlar, çay zamaný yalvardýlar mevsimlik iþçileri býraksýnlar da gelsinler diye. bizde tarlayý urfadan hataydan gelen mevsimlik iþçiler çapalýyor.

elbette beyaz yakalý daha mantýklý iþler yapabilir
    mesela tarým zor iþ
    ama hayvancýlýkta güzel teþvikler var
    ya da meyve bahçesi yapýp bahçeye tavuk salan, 2 yerden kazanan filan var, okumuþtum.
    olabilir yani olmaz deðil ama ankaradaki hele istanbuldaki bir tane toplu siteyi (5 bin kiþi nereden baksan) taþýmak için 500 ayrý proje lazým. onu da ben çok mümkün görmüyorum.

evet dijital çað.
    ancak bizim beyaz yakalýmýz topraktan koptu.
    illa ki zaman gelir, alýþýr, manikürüm bozulur demez, derbiyi stattan izleyecem demez, mutlaka serpme kahvaltýcýya gidecem demez, TBT yapmazsam ölürüm demez..ama þimdi deðil. bunlar 1 günde olmaz. bence 10 yýlda da olmaz.

yani kýsaca sorum þu:

köye gidemiyoruz
    memleket olan büyükþehirin kendisine de gidemiyoruz (konya çünkü)
    egeye ancak gidebiliyoruz ege de maþallah, Ýstanbul'dan beter rant olmuþ durumda
    nereye gideceðiz? nereye gidecek insanlar?

tamamen dijital çalýþan ve kendi iþini yapan birisi olarak soruyorum bunu, tamam tarým marým da yapmayalým, onu da geçtim...sadece online iþimizi yapalým "dijital çaða geçelim hele"si yok yani ben senelerdir geçtim ona ve üstelik benim çocuðun okulu vs. derdim de yok, çünkü çocuðum yok...ama egede köyde yaðmur yaðsa internet gitmesini göze alarak geziyordum ben mesela...pandemiden önce. ancak benim gibi tamamen baðýmsýz , tam dijital çalýþabilecek kaç insan var? yazýlýmcý, tasarýmcý, analist (gerçek beyaz yakalý) dediðiniz bu ülkede kaç kiþi? bu kiþiler gidecek kýrsalda tek baþýna, insan yüzü görmeden nasýl yaþayacak? akdeniz insanýyýz biz, nasýl olacak?

en bomba soru da þu:
    bizim nüfusumuz artýk genç nüfus deðil ki
    2030'da 50-60 yaþ arasý korkunç bir nüfus olacak, açýp istatistiklere bakýn

bu insanlara "hadi odun kes gel, soba yakalým, yoksa evde tesisat donar, burada doðalgaz yok" diyeceksiniz.
    onlar da "tamam" diyecek, öyle mi?
    SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Bu anti þehircilik kafasýný asla anlayamayacaðým. Bir kere herkesi kýrsala doldurmak demek dünyanýn kýsýtlý kaynaklarýný olabildiðince verimsiz kullanmak anlamýna geliyor. Bunun üzerine yüzlerce, hatta binlerce araþtýrma var. Bizim ihtiyacýmýz olan þehirciliði geri döndürmek deðil akýllý þehircilik ile mevcut þehirleri dönüþtürmek.

En basitinden bu koronavirüs salgýnýný düþünün. Amazon'daki köylerde bile çýkýyor, demekki ne kadar saklanýlsa da kaçýlamayacak bir virus. Ýnsanlarý dört bir yana daðýtýrsak bu insanlar hasta olduklarýnda nasýl saðlýk hizmeti alacak? Bakýn akýllý þehir konseptlerinde acil durumlara göre planlama da mevcut oluyor. Detaylarla boðmayayým ama biraz araþtýrýn.

Esenyurt þehircilik anlayýþýný desteklediðim falan anlaþýlmaz umarým. Geçtiðimiz sene yolum düþmüþtü, gördüðüm manzara korkunçtu. Oranýn belediye baþkaný olacak çapsýz vatana ihanetle yargýlanmalý.

Sayfa 806/1002 ÝlkÝlk ... 306706756796804805806807808816856906 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •