Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Hah iþte tam da bu noktadayiz. Ne güzel soylediniz.
2 ay önce krediler düþünce ev sahipleri_ inþaat þirketleri-mütahitler firsattan istifade en az %25 zamladilar fiyatlari ve satabilen satti kazik fiyatlardan.
Þimdi o ev alanlar kaziklandi diye bizdemi kaziklanalim, eninde sonunda ödenecek fiyatlar biryerde duruyor, cýkmiyor-çikamiyor kazýk fiyatlara.
Þu faizlerle 400 lük eve 500 600 verecek adam yok artik, kaldiki faizler inse bile zor bulunur.
Bu iþ böyle devam ettigi sürece eninde sonunda patlayacak bu konut fiyatlari. En azindan dolar bazinda. Gecmiþten ders almak lazim...
Al dolarý koy kenara, bak keyfine.Rahat uyursun.
SM-N770F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
50 yaþýndayým konut fiyat çöküþü görmedim.. Bir ihtimal kredi borç oraný yüzünden haklý çýkabilirsiniz.. Türkiye genç ülkeolduðu için üç dört senede toparlar.. Zaten bir çok müteahhit kenara çekildi veya projesini devretti.. Ali Aðaoðlu bile Dingiltere de.. Ben bu krizde o satýlamayan dairelerin paket paket yabancý ve yerli varlýklýlara satýlacaðýný öngörüyorum.Ülkemizde acý bir þekilde kiracýlýk oranlarý artýyor.. Herkes kendini portföy yöneticisi sanýp kiraya çýkýp elindeki parayý yöneteceðini zannediyor.. Buradan anlýyoruz ki algý herþeydir..Eski kuþaklar mülküm olsun derdi yeniler prof. herþeyi biliyor.. Hayýrlýsý.
1994 te halkýn %5 kadarý borçluydu.. Þimdi bu %60 lara dayandý.. 94 te kur çok kýsa zamanda yükseldiði için batýþlar ve yeni zenginler dar bir zamanda oldu.. Gayrimenkulde çöküþ olmadý ama saðdan soldan hep duyduk 500 milyonluk evini 350 milyona ( o günkü rakamlarla) satanlar oldu.. Bir gecede iflaslar oldu.. Biliyorsunuz þimdi aðýz tadýyla iflas etmekte yasak.. Hükümet fonluyor para basýp daðýtýyor.. Yangýna benzin döküyor.. Gittiðimiz yolda bir gün 94 te ki gibi duvara tosladýðýmýzda kuru çarpý iki veya üç görebiliriz.. Daire fiyatlarý kaðýt üstü çöker .. Dayanma gücü olmayan satar.. On dairesi olan yirmi yapar.. Mesele Hükümetin hala neyi bekliyor olduðu.. Yarýn bir gün sermaye kýsýtlamalarý gelirse çok canlar yanar.
Yer Ýmleri