Originally Posted by
evo34
Ayný fikirdeyim.
Bana göre de yakýn zamanda özellikle Ýstanbul gibi yerlerde 1milyonun altýna ev bulmak hayal olacaktýr...
Günümüz piyasa koþullarýnda ve tüm kalemlere baktýðýnýzda ev fiyatlarýnýn ciddi anlamda uygun kaldýðýný rahatlýkla görebilirsiniz.
Kimse talep fazlasý satýlýk veya kiralýk ev var demesin. Varsa iddialý, piyasa fiyatýnýn altýnda evini satýlýk veya kiralýk bir ilan versin görün bakalým kaç saat kalýyor o ilan. Kapýnýzda kuyruk oluþur emin olun

Originally Posted by
diproyal
Piyasa fiyatýnýn altýnda kavramý göreceli olmuþ.
Bu kavramý daha sayýsal þekilde foruma tanýmlarsanýz daha iyi olur.

Originally Posted by
evo34
Örneðin; Ýstanbul ili Maltepe ilçesinde bir mahallede 600bin lira 3+1 civarýndaki fiyatlý evlerin yanýnda 450bin'den ilan verin.
Talep o sýralarda sýfýr bile olsa kapýnýzda kuyruk oluþur. Ayný þekilde ayný evin ortalama kirasý 2bin lira iken, 1600TL deyin, yine kuyruk oluþur. Bunu demek istemiþtim.

Originally Posted by
diproyal
Aslýnda dediðiniz gibi ilanlar ayný anda var.
Biri
600k tutarýnda diðeri de
450k. Neyse çok fazla öznellik içeren bir konu olduðu için standartmak oluþturmak zor.

Originally Posted by
evo34
O bölgeyi bildmediðinizi, Aydýnevler ve Cevizli'yi bir tutmanýzla anlamýþ oldum.
Neyse demek istediðimi anladýðýnýzý düþünüyorum.
Ýstanbul ili Maltepe ilçesi demiþtiniz. Bölgeyi gezmedim. Ancak öznel olarak burada size ne sunulursa sunulsun hepsi ile ilgili bilmediðimizi düþüneceksiniz. Sonuçta bir kýsým insan serbest fiyattan daire alacak bir kýsým insan ise yüksek fiyattan satacak ki iþlem olsun.
Genelde burada "þu anda ev almak ne kadar doðru bir yatýrým" sorusuna cevap arýyoruz. Ýstanbul ili Maltepe ilçesi yanlýþ bir yatýrým olduðu görülmüþtür.
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri