Originally Posted by
diproyal
Çok güzel kira getirilerini bize tanýmlar mýsýnýz?
Örneðin daire þu an 1000 lira kirasý 10 lira gibi...
Burada kimse piyasa ile inatlaþýlmýyor. Sadece geçmiþ dönemde sadece ve sadece taþýnmaz yatýrýmý yapmýþ ve varlýklarýný çeþitlendirmemiþ yatýrýmcýlarýn aykýrý görüþlerinin doðru olmadýðýný savunuyoruz.
Son olarak borsada orda burda paralarý hiç etmek ciddi sermaye sahibi olan kiþi için güzel bir cümle olmamýþ. Sermaye piyasalarý çok farklý iþlevleri vardýr. Maalesef Türkiye'de ortaklýk kültürü olmadýðý için böyle bir durum oluyor. Ancak borsa sadece Türkiye'de yok.
Kira evin kullaným bedeli için ödenen hizmet bedelidir.
Hizmet alma bedeli asla sokaða atýlan bir bedel deðildir. Ev temizliði için alýnan hizmet bedelini, sokaða atýlan bedel diye düþünmüyorsak kira içinde düþünmemeliyiz.

Originally Posted by
bzaferb
Malesef o iþ oyle degil beyfendi.
Ben memurum. 20 yil once iþ hayatina basladim ve hicbir birikimim yoktu ( aileden de yok, halkin %60 70 i gibiyim)
Yaþam gereklerini yerine getirdikten sonra belli bir birikim yapmak lazim ev icin. O iþ de öyle kolay degil ama hadi 2008 gibi peþinati buldum, krediyle eve girdim diyelim. O zamanlar 10 yillik kredi varmiydi bilmiyorum, ama varmis diyelim, ben 10 yil borca girerdim ev icin. Yani elimde þuan kredisi bitmis bir evim olurdu belki birde araba. Okadar.
Ama o kredi bana hem hayatin güzelliklerinin büyük bölümünu kacirtirdi hemde, þuanakadar yapmis oldugum kiþisel-ailesel bircok geliþimi katkiyi saðlatmazdi.
Ben 2010 da ev peþinati ile konuta girmek yerine,o peþinatý finansal piyasalarda degerlendirmeyi sectim.
Þimdi bu tecrübe ile geriye bakip 2010 a dönsem ne yapardim, kesinlikle ev almazdim...
SM-N770F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi

Originally Posted by
evo34
Peki sonuç ?
Þuanda 143e o vakit aldýðýmýz ev 1 milyon olarak mevcut ya, sizin mebla 1 milyon oldu mu finansal piyasalarda?
143bin liraya aldýðýnýz ev þu an 1 milyon ediyor. Bunu satmadan yatýrýmýnýz realize olmuþ oluyor mu? Sonuç olarak yarýn satmak isteseniz satamayacaðýnýz bir yatýrým var. Likit olmayan bir varlýk için oldukça iddialý bir rakam....
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri