Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
Ben ev parasý hazýr olup da, nakiti kullanmak yerine kredi kullananlar için söylemedim. O mantýklý.
100-200 bin lira parasý olup 800-900 bin kredi çekenler ve sonraki hayatlarý için yazmýþtým.
Bu 1 milyonluk evleri alan kaç kiþinin 1 milyon nakit parasý var ki? Çoðunluðu gýrtlaðýna kadar borca giriyor
MI 5s cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Ev sahibi olma isteði bazý insanlarýn içinde yoksa, onlara ne kadar mantýklý yol gösterseniz de ikna olmazlarmýþ, ben bu baþlýkta bunu anladým.
Kredi faizleri düþük olur, "fiyatlar balon" derler, kriz olur fiyatlar düþer, bu sefer de ya "kredi faizleri yüksek" derler ya da "evler daha da düþecek, çöp olacak, bedava olacak, kira çarpaný 100 olacak 50 olacak, 20 olacak" diye beklerler.
Bilgisayar ticareti yaparken, mal aldýðým biri vardý.
"bazý insanlara bedava mal versen üste para isterler" derdi.
Sonra bunun bir örneðini bizzat yaþadým.
Yýl 2014 falan. HP 3500MT kasa satýyorum, sýfýrý o dönem piyasada satýlýyor ve 1250 TL, bendeki mallar da sýfýr gibi 600 TL.
Biri mesaj attý, ürünün durumunu soruyor.
Dedim sýfýrýndan tek farký üzerindeki 1 cm boyundaki belirsiz çizik. Ve sýfýrýnýn yarý fiyatýna almýþ olacaksýnýz. (aradaki fiyat farký 300 dolar diyeyim ki daha iyi anlaþýlsýn)
Adam 1 cm'lik çiziðin fotoðrafýný istedi.
Fotoðrafýný çekip gönderdim, adam baktý, cevap bile yazmadý.
Evet cevap bile yazmadý ya, þok oldum.
Yani bize çok mantýklý ve karlý görünen þeyleri bazen tüm iyi niyetimizle insanlara anlatmaya çalýþýyoruz ama boþuna.
Karþýmýzdaki kiþinin aklýnda bizim hayal bile edemeyeceðimiz çok alakasýz hesaplar dönüyor o sýrada.
Hani "aklýn yolu bir" derler ya, yok abi yok öyle bir þey.
Herkesin aklý mantýðý hesabý kitabý biribirinden farklý.
Hem de aradaki fark, beyaz balina ile traktör tekerleði arasýndaki fark kadar absürt.
Son düzenleme : djoz; 27-10-2020 saat: 00:15.
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Olaya alici yonünden bakiyorum.
Madem sifiri gibi niye yari fiyatina satiyor !!!
Evet alicinin kafasinda donen þey bu.
1200 luk mali 600 e aliyorum deyip 450 kazik yemek de var iþin icinde.
Belki siz haklisiniz, ama eþya bu sonucta,sizden aldi 2 gün sonra bozuldu. Sizi aradi soyledi, ne diyeceksiniz ! Parasini geri verecek degisiniz heralde(ki onuda karsi taraf suistimal edebilir).
Yaþanarak öðrenilen þeyler bunlar.
Þahsen ben, bilimsel ve saðlam finansal bilgilerle hareket etmek gerektigini acý verici þekilde ogrendim.
Ev alma istegi hep var kafamda, ama simdi ev alicam diyerek,zar zor yaptigim sermayeyle, 300 350 kira carpaniyla ev almak finansal olarak da bilimsel olarak da **benim icin* uygun deðil.
SM-N770F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri