Originally Posted by
Cautionary
Yýkýlmasýna gerek yok..Oturulmaz raporu verilirse (hasar tespiti için geziyorlar), dask ödemesi yapýlýr...Ama dediðiniz gibi, ödenen sadece inþaat maliyeti. Yani evin 700-800 bin, çok merkezi yerde vs..ama ödeme m2 üzerinden standart bir tarifeye göre yapýlýyor...o da 200 bin civarý, yani 700 binlik evim var diyorsun, 200 bin alýyorsun.
Hayatý boyunca dask ödememiþ, sisteme inanmamýþ bir kitle var...kasko ödemeyen de bir kitle var...mesela ne gerek var diyor..zaruri trafik sigortasý yeter diyor..sonra baþlýyor anlatmaya, dikkali sürerim, kaza yapmam, ya da sanayide tanýdðým var, ben uyguna yaptýrýyorum vsvs.
Yani, kiþiler kendi tercihlerini haklý çýkarmak, ya da kendini rahatlatmak için seçimlerini savunmaya çalýþýyor, hatta abartýp, ölümüne savunuyor seçimini...bunun gibi daský da yerin dibine sokuyor bir kesim.
Özetle, eksiði gediði olsa da dask yapýyorum ben..ist deki evim için yapýyorum, deprem riski olmayan memleketteki evim için de yapmýyorum..yani, risk getiri mevsusu konu.
Ha, büyük bir depremde 100 binlerce ev yýkýlýrsa ist de..dask bunlarýn hepsinin hasar tespitini nasýl yapacak, ödemeleri ne zaman bitirebilecek vsvs...hatta ev hasarlý, senin içine sinmiyor oturmak, ama oturan insanlar var binada..o durumda zaten bir þey alamazsýn.
Bir de þu var..öyle bir afette, Allah göstermesin, evim az hasarlý, dask tan para alamayacaðým diyeceðimi sanmýyorum..hayatta kaldýðýma þükrederim herhalde.
Yer Ýmleri