Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
bizim amacýmýz zaten izole bir yaþam kafa dinlemelik yer.
zaten istanbul da herkes içiçe varsýn orda da olmasýn.
çok birþey kaybetmeyiz.
gölde çok mataf biþey deðil.
yazýn etrafýna gittim 15 dk duramadan döndüm.
bütün herþey araplara göre düzenlenmiþ.
pamukovayý dýþarýda býraktým. Karaçam ile sapanca arasýda çok farklý deðil.
he bilmediðim konu hangi ilçe insan kalitesi daha iyi.
benim için araplara en uzak yer en iyi yerdir.
Merhaba,
Enflasyon altý/üstü artýþ konusu deðil bu. Öyle düþünürseniz yanlýþ olur. Konu baþka.
Þöyle ki; TR de emlak fiyatlarý konjonktüreldir. Mesela bu yaz aylarýnda evlerin fiyatlarý enflasyonun çok üzerinde arttý. O zaman bu durumu eleþtirdiniz mi? Hayýr. Ben eleþtiriyor muyum? Yine hayýr. Çünkü serbest piyasa ekonomisi çalýþtý. Krediler dýþ müdahale ile olmasý gereken faizin çok altýna çekilince talep arttý, dolayýsýyla fiyatlar attý.
Benim eleþtirdiðim husus, serbest piyasanýn her 2 yöne saðlýklý çalýþmamasý. Krediler ucuzladý, para bollaþtý, ertelenen talep üzerine bindi vs ve fiyatlar enflasyonun çok üzerinde arttý. Ama þimdi genel ekonomi parametreleri tersine dönmesine raðmen, fiyatlar bunu fiyatlamýyor. Anlýyorum, kimse malýný 4-5 ay önceki fiyatýn altýna vermek istemiyor. Ayný fiyata bile vermek istemiyor. Tamam, piyasa çalýþýr, eninde sonunda fiyatlar doðru mertebeye gelebilir. Ama satýcý tarafý fazla zorluyor, direniyor, ciddi alýcýlar da aksiyon alamýyor. Herkes için zaman kaybý. Ýþ kayýplarý, iþsizlik, gelir kaybý, faizler hep arttý.
“First of all, never play macho man with the market. Second, never overtrade.” – Paul Tudor Jones
Artýþý veya düþüþü ben eleþtirmem. Ýsteyen istediði fiyata satmaya çalýþýr, isteyen de istediði fiyata almaya çalýþýr. Ucuza vermeyene de, pahalýya almayana da saygým var. (tabi onlar da saygýlý olduðu sürece)
Ha çok daha geriye gidersek, 1+1 evlerin milyon liralara satýlmasýný umutabi ile birlikte epey eleþtirmiþtik, çünkü o cidden saçmalýktý.![]()
Bu yaz aylarýnda fiyatlar tüik'in enflasyonundan fazla artmýþ olabilir, çünkü kredi kolaylýðý saðlandý.
Onan önce de birkaç yýl durgunluk, hatta düþüþ yaþanmýþtý. (enflasyon olduðu halde)
Yani nasýl bir tablo göreceðiniz, hangi zaman aralýðýna baktýðýnýza baðlý.
Adamýn evi belki 3 belki 5 yýldýr kayýptadýr, siz son birkaç aya bakarsanýz sürecin bütününü göremezsiniz.
30'lu yumurta da 15 liradan 8 liraya düþmüþtü bir zamanlar.
Þimdi 25 lira.
Hesabý nereyi baz alarak yapacaðýz? Fiyat artýþý % 300 mü yoksa % 66 mý?
Bence herkes caný nereyi isterse orayý baz alacak.![]()
Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracý adayýnýz iyi birine benziyor olsa da, imza tarihi kontrat tarihinden 15 gün sonrasý olacak þekilde CEZALI TAHLÝYE TAAHHÜTNAMESÝ imzalatýn.
Ýlgili video > https://m.youtube.com/watch?v=fk69vY25PoQ
Yer Ýmleri