Originally Posted by
hkm
Arsa sahibi müteahitle anlaþma yaptý,inþaat baþladý.Siz de o inþaat sürerken o inþaattan mülk almaya karar verdiniz.Noterden sözleþme yaptýnýz,illa tapu dediniz inþaat bitmediðinden inþaat þirketi size ancak arsa tapusu veririz dedi.Tapuya gittiniz arsa tapunuzu aldýnýz,paranýn yarýsý peþin yarýsýna da bir ton senet imzaladýnýz.Noterden sözleþme de yaptýnýz.Müteahit iflas etti,inþaatýn yarýsý bitti ama inþaat da durdu.Arsa sahibi müteahitle olan anlaþmasýný feshetti,siz nasýlsa tapum var diye rahatsýnýz.Hayda o ne arsa sahibi size de tapu iptali davasý açtý,yerel mahkeme tapu iptal edilmez dedi,yargýtay ise tapunuzu iptal etti.E hani tapu güvencesi,ben o tapuya güvenip müteahite para verdim benim paramla inþaaatýn yarýsý bitti,benim tapum niye gitsin ki dediniz ama heyhat bizim hukuki sisteme göre meðer tapu sizin deðilmiþ.Bu dersin bedeli de 7 yýllýk emeðiniz oldu,hayatýnýzýn çalýnan 7 yýlý ,kolay deðil bu iþler.Bu arada batan inþaat þirketinin piyasaya daðýttýðý senetleri inþaatýn bitmeyeceðini bile bile ödediniz ,en acýsý o olmuþtu.
Yer Ýmleri