istanbul ne tarafa büyüyor beklentim.
https://www.youtube.com/watch?v=effi73fghqc&t=1082s
Balon patladý, nakitte fýrsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatýrým yapmak mantýklý
Faizler inerse, þimdi almak mantýklý deðil
Faizler iniþe geçince alacaðým, þimdi kiracýlýk daha karlý
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iþ'de yok
Dünya malý dünyada kalsýn, ben ahirete yatýrým yapýyorum kardeþim, ne evi.
istanbul ne tarafa büyüyor beklentim.
https://www.youtube.com/watch?v=effi73fghqc&t=1082s
ÝÞ ÝÞ YAPMAZ. ADAM ÝÞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
Zaman kira çarpanýnýn 144 ay olup olmayacaðýný gösterir.
Bekleyip göreceðiz
Sn kentuf her yatýrým aracýnda döngüler vardýr.Önemli olan o döngünün neresinde olduðumuz.2000 yýlý baþýnda emlakta artýþ dövizde durgunluk döngüsü vardý.Bu döngü 2014 de ülkemiz için kýrýldý,dövizde artýþ emlakta düþüþ baþladý.Hükümet arada düþük faiz destekleri ile emlaða destek çýkýyor ama bu döngünün kýrýlmasýna yetmez,emlak düþüþ trendinde.Dünyada altýn gümüþ rasyosu tarih boyunca 12 imiþ.Yani 1 kilo altýn 12 kilo gümüþ alýrmýþ.Sonra türev kontratlarla bu döngü bozulunca bu deðiþti,bu mart ayýnda 120 ye kadar çýktý.Yani bir kilo altýnla 120 kilo gümüþ alýr hale geldiniz.Son 9 ayda gene rasyo 70 oldu yani bir kilo altýnla bugün 70 kilo gümüþ alýyorsunuz.Son 50 yýlýn ortalamasý 40 ila 50 arasýnda bir yerde yani bir kilo altýnla 45 kilo gümüþ almalýsýnýz.Ben o rasyonun 5 yýlda oraya geleceðine inanýyorum.Gümüþün onsu da þu anda 26 dolar,5 yýl içinde de 150 dolar civarýna geleceðine inanýyorum.Oynaklýðý farkettiniz mi.Aslýnda çýlgýnca deðil mi.Aslýnda çýlgýnca ama realitede bu oynaklýk oluyor.1990 lý yýllarda rasyo böyleymiþ þimdi deðiþti o yýllara dönülmez diyemiyorsunuz,çünkü dönebilir.Emlakta böyle, zaman deðiþir,fiyatlarý etkileyen parametreler deðiþir,bir bakmýþsýnýz 1990 lý yýllardaki parametreler çalýþmaya baþlar.Göreceðiz olacaklarý.
Ben komplo teorilerine baya inanýrým.Dünyayý yönlendiren satanist parababalarýnýn dünya nüfusunu azaltma projelerini hepiniz duymuþsunuzdur.Bu covidin bunun bir parçasý olduðu söyleniyor,ben de öyle olduðuna inanýyorum.Ya bu satanistler istediklerini becerirlerse,yani 2025 e kadar onlar 500 milyon nüfus demiþler zamanýnda ,elbet o çaplý yýkým hayal ama, yüzde 20 kadar dünya nüfusunu azaltýrlarsa.Saðlýk hizmeti veremeyen fakir onlarca ülke var,þu anda covidten kýrýlýyorlardýr.Amerikada bile 9 ayda dünyanýn insaný öldü.Herþeyi hesap etmek lazým.Covid sonrasý buhranda millet evlenmezse,çok çocuk yapmazsa,bir süre trend nüfus azalmasý þeklinde seyrederse.
Sn hkm
Yalnýz arada paradigma deðiþimi olmadý mý ?. 2000ler’de kentsel dönüþüm yoktu. Þu anda bu konuda devlet tarafýndan oluþturulan bir destek var. Bu destek kalkmadan 2000lere yine döner miyiz ?
Gümüþ için bir þey yazamýyorum. Onu araþtýrmak gerekiyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
O egeli ben deðilim
Bilgi olsun diye yazayým 2000 yýllarýn baþýndaki konut durgunluðu 99 depreminden dolayý idi
Kasým ayýnda 17,1 çarpanla, nakit parayla ev aldým. Kiracýyý da yerleþtirdim. O sitedeki en uygun evi gözüme kestirip aldým. 1 ayda %8-10 deðer kazandý ev. Alýrken uyguna aldýðým için , içim rahat. Fýrsat bulduðunuzda yatýrým için ev almak kötü bir þey deðil.
Bu arada parayý dolara altýna borsaya koysaydýn, mantýðýnda deðilim. TL'deki param ile ev aldým. Evi almasaydým, evin parasý TL'de durmaya devam edecekti zaten. USD, Altýn, Borsa'daki param ayrý.
Yer Ýmleri