Alýntý Originally Posted by parasever Yazýyý Oku
Erdoðan' ýn konuþmasý ile tetiklenen "normal bir kar realizasyonu yaþanýyor endekste"
94 500 destek.
ABD faiz indirimi beklentisi varken bu seviye ve altýndaki her endeks seviyesi bence alým fýrsatý
99 000 beklentim devam ediyor.
93 700 desteðinin altýný beklemiyorum, 94 500 altýndaki fiyatlar alým fýrsatý , ABD faiz indirimi beklentisi 94 500 altýndaki fiyatlarý anlamsýz kýlýyor demiþtim.
Satýþýn derinleþeceðini beklemiyorum , olursa da sorun deðil.
Peki neden ?

Eylül - Ekim aylarýna kadar borsa 106 000 görebilir , enflasyonda çok sert düþüþler bekleniyor.
Yýl içerisinde tek hane bile görülebilir deniyor , kurumlarýn yýl sonu enflasyon beklentileri %14 - 15
Dolayýsýyla kýsa vadedeki riskleri risk olarak görmemek, enflasyondaki sert düþüþün borsayý 106 000' e yükselteceðine odaklanmak gerek.

10 yýllýklar zaten bunu fiyatlýyor , þu anda 15.75
93 700 %38.2 fibonacci düzeltme seviyesi.

94 200' de 94 500' ü kýrmamýþ gibi yapýyorlar aslýnda kýrdýlar demiþtim , ertesi gün 96 000 gördü

93 700 altýna getirip kýrmýþ gibi yapýyorlar

Sonrasýnda yön yine yukarý
Kýbrýs , S400 ve seçim için yorumum

Bunlarý aylardýr konuþuyoruz "yeni bir þey yok"
Risk dediðin þeylerin hala fiyatlanmadýðýný mý düþünüyorsun

50 saatlik ortalama 93 600 , hala üzerindeyiz sat vermedi.
Brezilya borsasý dün rekor kýrdý, 100 303 kapanýþ.
Dolarýn yukarý hareketinin sadece tepki olduðunu 5.83' ü aþmayacapýný 5.66' yý aþaðý bile kýrabileceðini paylaþmýþtým.
Dolar þu anda yeniden 5.73

Dolar için 1.73 destek demiþtim çalýþtý þimdi de 5.83 direnç
Seçim sonrasý hangi senaryo gerçekleþirse gerçekleþsin "borsada yön yukarý olur"

Neden?

Erken seçim olmazsa ki Erdoðan' ýn iþine gelmez bu , borsa istikrarý fiyatlar yukarý gider. Bunun yanýna bir de Erdoðan' ýn bir kesime yakýn politikalar izleyemeyeceði düþüncesi de yükseliþi destekler.

Erken seçim olursa yeni sistem siyasi istikrarý getireceðinden yine istikrar satýn alýnacak borsa yine yükselecek. Demokrasiyi güçlendirme yönündeki adýmlar güçlendirici etki yapacaktýr.

Vali olayý nedeniyle Ekrem' e yüklenilirse bu Erdoðan' ýn aleyhine olacaktýr. Ekrem güçlenecek ve siyasi istikrar yine saðlanacaktýr.

Bütün bu olasýlýklarda "sürece deðil sonuca odaklanýlacak ve aradaki sorunlar yükseliþin sadece düzeltmeleri olarak kalacaktýr.

S400 ve Kýbrýs bunlar konuþtuðumuz , konuþtuðumuz, sonra yine konuþtuðumuz ve konuþmaya devam ettiðimiz sorunlar
dolayýsýyla fiyatlarýn "büyük oranda içinde" Piyasa bundan sonrasýný fiyatlýyor olacak.