geçen gün pörföyüme baktým belki de takip amacý ile 1 adet aldýðým 20 ye yakýn hisse vardý...bu kalabalýk pörföyden çok sýkýldým geçen gün bunlarýn çoðunu sattým ve geriye sadece 4-5 tane hisse býraktým...karel hissesinde fuulum ama diðer hisselerde sadece takip amaçlý 1 er tane var...
sattýðým 1 er adet hisselere baktýðýmda neredeyse hepsi %60-140 aralýklarýnda prim yapmýþ idiler...
1 er adet geçmiþte alýp tuttuðum hisselerden baðfasta normalde 5,40 ilk fiyattan fuul giriþim olmuþtu..sonradan satýp daha sonra tekrardan 6,18 den 1 adet almýþtým...dün baktýðýmda %137 lik bir çýkýþ oranýný gördüm..biraz sabýrlý olsaydým baðfas beni ihya edecekti...
dip hisselere girdiðimde topikte genelde matem havasý var...insanlar umutlarýný kesmiþ oluyorlar..siz biraz olumlu konuþunca hemen sizi spek adamlýðý ile veya pazarlamacý olarak görüyorlar...zaman zaman o olumsuz havalardan etkilenip mantýðýmýn söylediði þeyi yapmaktan vazgeçip hisselerimi satabiliyorum..
en son doasta böyle olmuþtu..4,95 maliyetli hisselerimi 5,06 dan verdim...ben veridikten bir gün sonra harekete geçti ve bir ay olmadan 9,50 leri gördü...
nasip ve kýsmet çok çok önemli..onlar olmayýnca kazanmanýz ya hiç olmuyor yada çok kýsýtlý oluyor..bir de hisselerde zamanlama çok önemli...dün obbolov dostumun da söylediði kilergyoda da zamanlamayý tuturamadým...gyo sektörü faizlerin düþtüðü bu ortamda ciddi yükseliþler yapacaklardýr...tabi bilançosu iyi olanlar....
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri