Bugün SPOT taraf beni cok iyi besledi. Sabah Longlarda stop olduk geri döndürdü herif.
Spotta ne sectiysem güzel gittiler sansýma.
VESTL KAREL SASA DOAS ENJSA ve þimdi biraz NETAS ile TMSN aldým.
Savas veriyoruz 2 gündür.
Kanalýn alt çizgisine doðru gelirken, kýsa vadeli düzeltmenin bittiðine dair kullandýðým metodoloji çerçevesinde ipuçlarý gözledim. Kanala yakýn olmasý ihtimali artýrýr gibiydi. Kanal izlemeyi kolaylaþtýran bir resim sunuyor sadece, al sat ona baðlý deðil. Þu anda yapý maalesef bozulmuþ durumda, hareket gelmedi..
Dolayýsýyla akbanklarý da azalttým ama iþbnk gibi tam kapatmadým. Aþaðý kayarsa biraz zararý göze aldým. Yukarý hareket olsa bile güdük kalabilir.
Bu arada banka endeksi 6 aralýkta mezartaþý doji yapmýþ galiba..
Yükselmeye baþladýk iþte kanalda...
Zülfü hocam, yýllarýn gözemleriyle çýkardýðým bazý paternler var. Bu paternler fiyatlarda deðil onlarý herkes takip ediyor. Bewnimkiler göstergelerde. Bazen saatlikte çýkýyor bazen dört saatlikte bazen günklükte. karma þeyler de yapýyorum 90 dklýk kýsa vadelerde 45 dklýk falan..
Tutturduðum çok, tutmadýðý da oluyor tabi, para yönetimi önem kazanýyor. Zarardan erken çýkmaya çalýþýyorum, o pozisyon sonradan kazansa bile!
Yapýlar bozuldu mu genelde poz azaltma ya da tamamen kapatma yoluna gidiorum.
8 -1,8 ya da 9-1,8 bollinger bandý düzeltmelerde fiyatlarýn deðdiði periyoda göre ayarlýyorum ve paterni gözlüyorum (deðdiði -sürüklediði ya da deðmediði periyot deðil). artýk nerede çýkarsa, saatlik 2 saatlik vs..
Geçen hafta pegasusta çýkan yapý 2 saatliklerde bimaþ'ta çýkmýþ durumda.
Soda ve þiþe'de de geliþiyor. Bilhassa þiþe'de..
Yer Ýmleri