Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
70,40 10% 563,63 Mn 65,75 / 70,40
35,88 9.99% 148,78 Mn 34,10 / 35,88
34,22 9.96% 1,35 Mr 31,32 / 34,22
43,96 9.95% 5,18 Mn 43,96 / 43,96
1.119,00 9.92% 46,20 Mn 1.072,00 / 1.119,00
1.963,00 -10% 10,87 Mn 1.963,00 / 1.963,00
15,16 -9.98% 2,65 Mr 15,16 / 15,85
14,21 -7.61% 184,40 Mn 14,09 / 16,00
17,76 -7.36% 1,05 Mr 17,26 / 18,94
3,01 -5.94% 359,60 Mn 2,90 / 3,11
2,96 1.72% 5,10 Mr 2,87 / 2,96
306,25 0.74% 2,93 Mr 305,25 / 307,50
15,16 -9.98% 2,65 Mr 15,16 / 15,85
337,50 0.75% 2,57 Mr 336,50 / 344,00
71,70 0.21% 2,48 Mr 71,30 / 72,55
20,70 0% 185,45 Mn 20,60 / 21,00
418,00 1.27% 1,35 Mr 414,75 / 419,75
337,50 0.75% 2,57 Mr 336,50 / 344,00
419,25 3.14% 1,67 Mr 409,25 / 425,00
99,80 -0.6% 95,66 Mn 99,30 / 101,10
113,90 0.44% 30,19 Mn 113,40 / 114,70
418,00 1.27% 1,35 Mr 414,75 / 419,75
37,24 1.2% 107,61 Mn 36,84 / 37,58
11,12 1.37% 71,24 Mn 11,03 / 11,18
84,95 -0.18% 147,14 Mn 84,55 / 86,20

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 688/823 ÝlkÝlk ... 188588638678686687688689690698738788 ... SonSon
Arama sonucu : 6579 madde; 5,497 - 5,504 arasý.

Konu: Günlük viop ticarethanesi

1. Nasýlsýnýz arkadaþlar?

Ýþlem var mý?

2. tavhl niye çýkýyor hiç bilmiyorum ama geldiði yerlerden gönderdim..

3.  Alýntý Originally Posted by BaþKara Yazýyý Oku
    Nasýlsýnýz arkadaþlar?

Ýþlem var mý?
    Küçük küçük iþlemler yaptým hep BaþKara hocam, geceden pozisyon býrakmadan...
    Çünkü her sabah GAP var ve yönü bilemezsen sýkýntý...
    Koç Holding, Arçelik ve Akbank takip ediyorum...
    Bu arada Kozal bir kez daha 50 lere dalarsa diye bakýyorum...
    Umarým buradaki arkadaþlardan hiçkimse bu süreçte zarar etmemiþtir...
    Kolay gelsin herkese...

4. merhaba iþlem yapmak istiyorum öncesinde ana mantýsý öðrenmem için bi link vs var mý paylaþabileceðiniz?

5. Viop için iþlem yapmak istiyorsunuz anladým bu piyasa cok zor öncelikle onu söyleyim ben baya bir kardarken zarara döndüm ve býraktým o zaman 145000 lerdeydi iyiki býrakmýþým diyorum yoksa bu kadar düþüþe inanmayýp baya bir kendimi sýfýrlardým gelelim sorunuzun cevabýna viop iþlemlerini anlatan YouTube da bir sürü video var siteye Alper tahtasýz yazarsanýz gayet basit anlatýmlý videolarý var kolay gelsin saðlýklý günler.
     Alýntý Originally Posted by mrfatih Yazýyý Oku
    merhaba iþlem yapmak istiyorum öncesinde ana mantýsý öðrenmem için bi link vs var mý paylaþabileceðiniz?
    SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Zülfü hocam nerelerdesiniz uzun zamandýr yazmýyorsunuz spot tarafýna mý gectiniz durum deðerlendirmesi yaparmýsýnýz kayýplarým için masaya dönmeye deðer mi dediðiniz gibi tesellimiz zarar üzerine zarar yazmaktan kurtulduk.
     Alýntý Originally Posted by Zülfü Aþkýn Yazýyý Oku
    Viop nerdeyse 40 000 puan aþaðýya geldi â�¦ Ben 1500-2000 puan alsaydým zarar bitmiþti..... hatta bu arada parasýný kat kat edenler oldu.........Tek tesellim zarar ustune zarar yazmadýk
    SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. 1 Nisan tarihinde DEIK tarafýndan düzenlenen webinar’a konuþmacý olarak Daron Acemoðlu ve Gökhan Hotamýþlýgil katýldý. Yaklaþýk 90 dakika süren webinarda alýnan notlar aþaðýdadýr.

Prof.Daron Acemoðlu (MIT Ýktisat Profesörü)

o Salgýnýn ekonomik etkileri çok derin olabilir. Salgýna yakalanan insanlarýn ekonomiye katkýsý kayboluyor. Örneðin þu anda ABD’de önlemler nedeniyle nüfusun %50’si tüm üretim ve tüketim aðýndan çekildi. Bu, tedarik tarafýný aksattýðý gibi, müthiþ bir talep daralmasýna da yol açýyor.
    o Her resesyonda firmalar batar, diðerleri devam eder. Bu doðaldýr. Örneðin ABD’de her resesyon döneminde firmalarýn ortalama %3’ü batýyordu. Ama þimdi sorun daha derin, çünkü sadece ekonomik açýdan kýrýlgan þirketler deðil, tedarik zincirindeki zayýf halkalardan etkilenen diðer þirketler de batmaya baþlýyor.
    o Bu virüs, biz iktisatçýlarýn ‘R0 (sýfýr)’ dediði modelle katlanarak artýyor. Artýþ hýzý, tamamen ‘contact ratio’ ile baðlantýlý. Bunu etkilemenin tek yolu, sosyal temasýn sýnýrlandýrýlmasý. Çin, bu çarpan etkisini otoriter yöntemlerle bir anda azaltmayý baþardý. R’ý 1’in altýna indirdiðiniz andan itibaren de tam tersine katlanarak azalmaya baþlýyor. Yani salgýn katlanarak yayýldýðý gibi, doðru önlemler alýndýðýnda da katlanarak azalýyor. Bu da umut verici bir þey.
    o Þimdi kritik soru þu: Bu salgýný önlemenin tek yolu, Çin gibi otoriter olmak mý? Hayýr. Örneðin Singapur, Tayvan, Japonya, Güney Kore’de otoriterliðe kaymadan baþarýlý sosyal ve ekonomik tedbirlerle krizi yönetebildiler ve ekonomilerini de hýzla rayýna döndürebildiler. Bu örnekler, Çin otoriterliðinden farklý yollar olduðunu da gösterdi.
    o Küresel politik ve ekonomik sistemin deðiþmemesi artýk mümkün deðil. Özelde saðlýk sisteminin, genelde ise tüm devlet sisteminin etkin çalýþmadýðý görüldü ve de devletin müdahalesi çok arttý. ABD’de bile devlet müdahalesinde geç kalýndýðý ve gereðinden az olduðu eleþtirileri var. Devletin ABD ve Avrupa’da bugüne kadar hiç olmadýðý bir rolü oynamasý bekleniyor ama böyle bir kurumsal yapýlarý yok.
    o Dünya, buna benzer bir krizi 1929 Büyük Buhran ve 2.Dünya Savaþý’nýn ardýndan yaþamýþ, devletin kontrolü artmýþtý. Ancak planlý bir þekilde önce ekonomi canlandýrýldý, refah devleti oluþturuldu, sonra sivil toplum ayaða kalktý ve bu sayede demokratikleþme geliþti. Çin’in krizi otoriterlikle aþmasýnýn, diðer Asya ülkelerinin ise otoriterliðe kaymadan aþabilmesinin nedeni, Çin haricindeki ülkelerde sivil toplumun güçlü olmasý ve devletin gücünü dengeleyebilmesi. Bu ülkelerde devlet ile özel sektör eþgüdümlü çalýþarak krizi aþtý, halk da tüm önlemlere uydu ve devleti denetledi. Devletin gerçekten kuvvetlenmesi ama bunun da çok iyi denetlenmesi lazým. Tüm dünyada yeni demokratik kurumlarýn kurulmasý þart.
    o Fed’in politikalarý, zaten 2008 krizinden bu yana süregelen bir stratejinin parçasý. Para politikasýna kýsa deðil, orta vadeli bakmamýz lazým. Ama krizi aþmanýn yolu, sadece para politikasýnda deðil. Reel ekonomide, tedarik zincirinin çok desteklenmesi gerekiyor. Kritik husus þu: Nasýl olur da çalýþan nüfusu kademeli olarak üretime geri döndürebiliriz? Bunu planlamamýz þart.
    o Sosyal mesafe önlemlerinin birkaç yýl daha devam edeceði ve bar/restaurant gibi kalabalýk iþ modellerini tamamen dönüþtüreceðini düþünüyorum. Bunun yaný sýra, konferans ve turizm sektörleri de en azýndan birkaç yýl çok radikal þekilde yavaþlayacak. Aþý bulunsa dahi psikolojik travma nedeniyle uluslararasý turizmin birkaç yýl daha kendisini toparlamasýný zor görüyorum.
    o Geliþmiþ ülkelerde salgýn kontrol altýna alýnmaya baþladýktan sonra, henüz kontrol edememiþ ülkelerden gelenleri sýnýrlandýracaklar. Bu bir yandan küreselleþmeyi etkileyecek, diðer yandan da geçiþ engellenemeyeceði için yeni salgýn dalgalarý da yaratabilir.
    o Bu salgýn, aslýnda çok ciddi bir sorunu ortaya çýkardý: Tüm dünyada kurumsal yetkinlik azalmýþtý. Örneðin bu krizde CDC (Centers for Disease Control and Prevention) hýzlý hareket edemedi, çünkü Trump yönetimi o kurumu zayýflatmýþtý, üzerinde baský kurabildi. Ama Fed hýzlý aksiyon alabildi, çünkü kurumsallýðý sayesinde Trump yönetiminin Fed üzerindeki nüfuzu sýnýrlýydý.
    o Türkiye, ekonomik açýdan kötü bir durumda yakalandý krize. Fed’in sýnýrsýz aksiyonu, Türkiye dahil tüm ülkelerin yapmasý gerekeni gösterdi zaten.

Prof.Gökhan Hotamýþlýgil (Harvard Genetik ve Metabolizma Hastalýklarý Bölüm Baþkaný)

o Covid-19, aþina olduðumuz bir virüs ailesinin hiç tanýmadýðýmýz bir üyesi. Virüsleri bulaþýcýlýk ve öldürücülük açýsýndan kýyasladýðýmýzda, Covid-19’un Ebola, MERS ve SARS’a nazaran öldürücülüðü düþük, ancak bulaþýcýlýk oraný onlara nazaran yüksek. Daha da kötüsü, semptomlarý hemen belirmiyor. Bu nedenle, örneðin SARS’ýn öldürücülük oraný çok daha yüksek olmasýna raðmen semptomlarý hemen çýktýðý için tedavi altýna alýnabiliyorsunuz. Covid-19’da ise semptomlar günlerce kendini göstermiyor. Bu nedenle hem tedavinizi geciktiriyor hem de çok daha fazla kiþiye bulaþtýrmanýza yol açýyor.
    o Tüm ülkelerde ‘kurumsal erozyon’ yaþanýyor, bu da ölümleri arttýrýyor. Bunu ABD’de net olarak yaþýyoruz. Trump yönetimi çok geç ve yetersiz müdahale etti.
    o Bu kriz, virüslerin konvansiyonel silahlardan daha zarar verici olabileceðini gösterdi. Bu, önümüzdeki dönemde askeri endüstri cihazlarýndan týbbi cihazlara yatýrýmlarý arttýrmasý açýsýndan olumlu oldu, ama ileride virüsler üzerinden farklý savaþlarýn da önünü açtý.
    o ABD saðlýk sistemi krizle mücadele edemez durumda. Bu salgýn öncesinde de zaten çok derin sorunlarý olan bir sistemdi. Ýlk baþta, maliyeti çok yüksekti. Yüksek olduðu için de tüm hastaneler kapasite sýnýrýnda çalýþýyordu. Dolayýsýyla salgýnla baþa çýkabilecek ek bir kapasite yok. Ýkinci olarak, sistem içerisinde muazzam bir eþitsizlik var. Bunlar, krizin derinleþmesine neden oluyor.
    o Diðer taraftan sistemin çökmesinin, sistemin bizatihi kendisiyle de doðrudan ilgisi olmayabilir. Zira Ýtalya’da ABD’nin tersine hem daha yüksek kapasite hem de daha sosyal bir saðlýk sistemi var, ama ona raðmen en büyük kriz orada yaþanýyor. Ancak þu kesin: Saðlýk sistemi reformu, önümüzdeki Baþkanlýk seçiminin birinci gündem maddesi olacak.
    o Aþýnýn kýsa vadede bulunmasý pek olasý deðil. Çünkü bir aþýnýn kitlelerce kullanýmýna izin verilmeden önce güvenlik >> etkinlik >> koruyucu aþamalarýnýn geçilmesi gerekiyor. Bu test süreçleri çok uzun sürüyor. Her türlü yan etkisini gözlemleden bir aþýnýn piyasaya çýkmasýna izin verilemez. O yüzden hemen çok kýsa sürede bir aþý çýkmasý mümkün deðil.
    o Diðer taraftan þaþýrtýcý derecede olumlu bir husus, aþý araþtýrmalarý inanýlmaz bir hýzla ilerliyor. Dev þirketlerin yaný sýra küçük inovatif þirketler de ayný hedef doðrultusunda çalýþýyor. Dünyanýn her yerinde bilim insanlarý rekor hýzda virüse dair bulgular elde ediyor. Artýk çok daha hýzlý ve inovatif aþý teknolojileri de mevcut. Yani bir çözüm bulunmasý yüksek olasýlýk, ama çok kýsa sürede olmayacak.
    o Þu anda salgýnda birinci dalgadayýz. Ýlave dalgalar yaþayabiliriz. Önümüzde kabaca 4 senaryo var:

1. Bir uçta, bütün ülkelerin eþ zamanlý ve kuvvetli bir þekilde önlem alarak virüsü yenmesi. Ancak ülkeler arasý dengesizlikleri göz önüne alýrsak, bu çok düþük bir ihtimal.
    2. Diðer uçta ise ‘sürü baðýþýklýðý’ (herd immunity) var. Ben bunun kabul edilebilir ve insani bir strateji olmadýðýna inanýyorum. Ancak ilginçtir ki Ýsveç þu anda adý konmamýþ bir sürü baðýþýklýðý stratejisi uyguluyor. Keza Brezilya da, Türkmenistan da. Bu çok riskli bir senaryo. Saðlýk sisteminizin müthiþ kuvvetli olmasý lazým. Ýsveç’in baþarýp baþaramayacaðýný göreceðiz.
    3. Bu iki uç senaryonun arasýnda bir yol da, toplumun çoðunluðu baðýþýklýk kazanana kadar salgýný kontrol altýna almaya çalýþmak. Bu, Türkiye dahil hemen hemen tüm ülkelerin senaryosu.
    4. Dördüncüsü de, orta vadede ilaçlarýn da çýkmasýyla, Covid-19’u hayatýmýzýn bir parçasý haline getirmek. Yani bir noktadan sonra grip gibi yaþamaya alýþýk olacaðýmýz bir noktaya gelebiliriz.

o Yeni dalga olur mu? Muhtemelen evet. Ancak hazýrlýklarýmýzý iyi yaparsak, sonraki dalgalarda ülke çapýnda kapatmalara ve tedarik zincirlerini kýrmaya gerek kalmadan, çok daha küçük ölçekli müdahalelerle atlatabiliriz.
    o Müteakip dalgalarý atlatabilmek için kilit husus, ilaç veya aþý bulunmasý. Bunun için de en önemli husus, serolojik testler. Yani hastalýðý geçiren kiþilerin de analiz edilmesi ve nasýl atlattýklarýnýn/baðýþýklýk kazandýklarýnýn anlaþýlmasý gerekiyor. Verilen rakamlarýn çok ötesinde milyonlarca insan bu hastalýðý geçirip farkýnda olmadan baðýþýklýk geçirdi, geçirecek ve üretime geri dönecek. Bunun nedenlerini bulmamýz lazým.
    o Ýnsanoðlunun tamamen steril, kimseyle temas etmediði bir toplum yapýsýna geçeceðimize inanmýyorum. Bu salgýný bir þekilde aþacaðýz.
    o Bunun laboratuvar ortamýnda oynanmýþ veya yapay bir virüs olduðuna dair kanýt þu anda sýfýr. Bunu net olarak söyleyebilirim. O yüzden bu tarz dezenformasyonlara takýlýp komplo teorileri üretmenin anlamý yok.
    o Türkiye þu anda birinci dalgayý yaþýyor. Test sayýsý arttýkça vaka sayýsý daha da artacak. Kýsa vadede 5 aksiyon þart:

1. Öncelikle saðlýk kapasitesinin sýradýþý yöntemlerle artýrýlmasý gerekiyor. Örneðin burada Boston’da son sýnýf týp öðrencileri de hastaneye çaðrýldý.
    2. Saðlýk personelini çok iyi korumamýz gerekiyor.
    3. Test sayýsýný acilen arttýrmalýyýz.
    4. Sahadaki çalýþanlardan feedback alýnmasý ve buna göre pratik çözümler üretilmesi lazým.
    5. Serolojik testlerin yapýlmasý þart ve bunu Türkiye de yapabilecek kapasitede. Öyle çok büyük teknolojiler gerektirmiyor.

Sayfa 688/823 ÝlkÝlk ... 188588638678686687688689690698738788 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •