Her gün birbirinden farklı..
Bı agliyoruz bı gülüyoruz...
Kimler geldi kimler geçti felekten
Un elerken deve geçti elekten, demişler
Bugunde un elerken küçük bi devemiz oldu..( 55 krs luk)
İnşallah tekrar deveyi una donusturmezler..
11 70 in üstünde tutarlarsa tekrar 12 üzerine atma ihtimali olabilir gibime geliyor ama güven çok az bu adamlara...
Sayın Boschish
Düşünsenize 2 yıl önce KRDMD almışsınız 4 liradan 8-10 lira olma hayali ile . Yada Aselsanı 35-40 lardan . Thyo yu 18 lerden .. sodayı 7.5 lardan Tekfenii 20 lerden ... düşünün borsa 150 bine gitse bile maliyete belki gelmez bunlar belki tabi .. ama kozalar öyle değil 6.5 liranın üzerinde kalamazdı bunlar ... çok değil 1 yıl önce ...
Bu açıdan bakarsak -5 + 8 felan ilgilendirmemeli. Bu tahtalarda trade yapmak çok zordur duygusuz olmalı insan bu sebeple bu tahtalar yatırımlıktır . Sabretmek gerek İpek'e bir yılda dipten 3 kattan fazla gitti düşünün .. 4.19 lara kadar kimlerdöktü..
Onların gitmemesinin sebebi finansal tablolarının çok çok kötü gelmesi. Mesela hektaşa, devaya, jantsa, egeene bir bakın. Adamlar her çeyrekte üzerine koya koya gittiği için kozadan çok daha güzel ilerledi. Kozada eğer rezervler için yeni maden sahaları vs açarsa, yayınlanacak son bilançoda 110 onsun üzerinde altın çıkarırsa bu hisse de gidecektir ama yönetim kayyumda olduğu için yeni işlere giriş yok gibi. Beni en çok korkutan o. Büyük fonlar sağlam hisselerde her zaman bilançoya bakar. Bizim bilanço iyi gelecektir ama altın ve doların artması nedeniyle mi yoksa rezerv artışı etkisiyle mi olacağı çok önemli. Rezerv artarsa bir kaç çeyrek daha taşınır ama kendi adıma rezervlerde azalış başlarsa o zaman uzun vadeli takip edilecek bir kağıt olmaz. Kriz zamanlarında nakit çok önemlidir ama uzun vadede yatırımlar ve bunların karlılığa etkisi çok çok önemlidir. Rahmetli Yaşar erdinç hocanın çok güzel videoları vardı. Onlara bakarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. İyi günler.
Citi ve Credit'in alımları çok iyi. İşlem hacmi biraz daha artmalı.
Hocam kozaa dan çok bi şikayetim yoktu..
İniş çıkışlarına alışmıştım ta ki bu ipek olayı çıkana kadar..
İpeğin devamlı çıkması ve kozaa nin yerinde sayması ve hatta düşmesi sinirlerimi bozdu..
Kendimi kandırılmış ve dolandirilmis hissettim..
Yoksa yukarda Allah var 6 TL den aldığım kozaalara hiç dokunmasam 2 misli yapmıştı..
Tabii devamlı bakınca alıp satıyoruz , hastalık işte..
Yanii kısacası benim canımı sıkan ipek olayı..
Düşmanım ya bu ipege))
Amann kimse alınmasın ,dusmanliğim birazda kıskançlıktan)))
Sn. Bochish, arkadaşın da dediği gibi bu hisseler çok sık işlem yapana kafayı yedirtir ama sabırlı olanı hiç üzmemiştir. Ben de 2016'dan beri kozaa-ipeke arasında pair trade ediyorum ve çok şükür yaptığım pair trade'ler ile buraya ayırdığım lotları 2,3 katına çıkardım. Gruptaki son iki işlemim şöyle: Kozaa/İpeke oranı 1,33 iken İpek almıştım, o zaman (iki ay önce) ipeke forumunda ipeğin çöp olduğu kozaa'daki payı olmasa sadece kağıt üstünde bir şirket olduğu söyleniyordu. Oran 1,23'e düşünce görece iskontolu olduğunu düşündüğüm için Kozaa'ya geçtim. İki gün öncesine kadar bu oran 0,84'e düşmüştü ve şu anda 0,91 tabii ki 1,23'iken değil 0,84 iken geçmek isterdim. Ama piyasanın neyi nereye kadar abartabileceğini kestirebilmek mümkün değil o yüzden çok fazla ekrana bakmayıp temel rasyolardan kopmamak daha sağlıklı diye düşünüyorum. Bir gün bu oran yine 1,4-1,5'lere çıkacak ve o gün de kozaa'nın ipeğe göre ne kadar değerli olduğu konuşulacak, ipeke'de olanlar acaba yanlış mı düşünüyorum diye düşünecek. Yıllarca bunların tekrarını yaşadım. Aslında ikisi de aynı şirket, fiyat farkını yaratan ise algı. Bu görüşüm ipeke pahalı demek değildir, bana göre mevcut altın fiyatlarıyla üç şirket de ucuz. Göreli iskontodan bahsediyorum. Kalın sağlıcakla..
![]()
Yazdıklarım tamamen kişisel görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir.
Yatırım Finans aldıklarını satınca 10 kademe indirdi.
Yer İmleri