hisse p seviyesinde kasasn temett verse herhalde ederi kadar verebilir diye dnyorum
Biraz bir eyler karalayaym yatrm tavsiyesi olmadan.
irket geen yl 354 bin ons retim yapt. Son eyrekte 109 bin ons retim gerekletirdi. Grdm kadaryla altnn onsu arttka retim anlamnda art gsteriyor irket. retim anlamnda ykselen bir grafik takip ediyor. Aada eyreklik altn retimini ons cinsinden grebilirsiniz. Art belirgin.
20191...68,28
20192...79,05
20193....97,92
20194....109,1
Trkiye'de karlan altnn yaklak te birini Kozal karyor. yle ki:
2018 ylnda Trkiye'de 27,1 ton retimin 8,2 tonunu
2019 ylnda ise 38 ton retimin 10,5 tonunu
Kozal retmitir. Bu rakamlar Trkiye'deki retimin %28sine falan denk geliyor.
Altn madencileri dernei bakan Trkiye olarak 2020 yl iin retim rakamlarnda yaklak %20 art hedeflediimizi sylemitir. Bu da 45 ton retime denk gelir. Bu durumda Kozal'da da retimin artacan dnmek yanl olmayabilir.
lke olarak altndaki i talebi bile karlayamamaktayz. Bu nedenle altn ithal etmekteyiz. Yani talep tarafnda skntmz yoktur. rettiinin tamamn satabilen bir irkettir Kozal. Dier sanayi irketlerindeki talep azalmas durumunu yaamayacaktr. Yeter ki retim olsun.
Bunlara ilave olarak altnn onsu son gnlerde d yaam olsa da ilk eyrekte ortalamada bir nceki eyrekten %10 kadar daha yukardadr (akas bu rakamn dzeltilmeye ihtiyac var, bu ksm ortalamada bir ykselii iaret etmeyebilir diye dzeltmekte yarar var son eyrek ortalamas altnda 1475 dolar gibyidi. u an bu ortalamann zerindeyizdir ancak yine de mart kapan bekleyip tam rakamlar syleyebiliriz). Bu da ilk eyrek gelirlerine elbette ki yansyacaktr. ilave olarak dolarda da bir art sz konusudur.
Maliyetlerin TL, gelirlerin USD cinsinden olduu bir ortamda ift tarafl kazan grnmektedir. Altnn onsundaki ykselii ve retimin artn da dnrsek olabilecek en iyi senaryo gereklemekte gibi.
Ancak irket her sene yapt retim tahminini bu sene henz yapmamtr. Bu tahmini yapsa idi her ey daha da netleecekti.
Gelelim olumsuz ve korkutucu ynne. Maalesef altn rezervleri hzla tkenmekte. Eldeki rezerv ve retim 2023 ylndan sonra dramatik ekilde decek grnmekte.
Kaymaz madeni 2022'de, Mastra ve Himmetdede ise 2023'te rezervlerini tketecek madenler.
Elinde 200'n zerinde maden sahas ruhsat bulunmaktadr. Bu durumda yeni maden sahalarnn ve rezervlerinin eklenmesi ok iyi olurdu. Ancak yakn gelecekte byle bir olaslk grnmyor. Bir madenin faaliyete almas ok uzun yllar alabiliyor. En yksek ihtimal GUBRF'nin ald st madenini kiralamak. Onun da olasln tahmin etmek olduka zor.
Son tahlilde; lk eyrek rakamlarnn ok kuvvetli geleceini dnyorum. Hatta 2020 yl cirosu ve kar muhtemelen 2019'un olduka zerinde olacaktr. Piyasann azalan rezervleri mi yoksa ldran bilanoyu mu fiyatlayacan hep birlikte greceiz.
lave olarak sahiplik, genel kurul vesaire konular ise olduka yava seyretmektedir. Yakn zamanda buna bel balamak doru olmayabilir.
Hepimize bol kazanlar.
Son dzenleme : Shiva; 17-03-2020 saat: 13:01.
ok doru kimseyi ilgilendirmez ama arkadalar ilgilendiriyormu ite. 10.78den aldn dt ne yapacaksn deyip duruyorlar. Ben de krediyle dier gelirlerimle alrm siz kendinize bakn diyorum. Olay bundan ibarettir. Traderxx i tanmam bu arada. 3-5 ylda bir borsaya giren biriyim.
*Yatrm tavsiyesi deildir.
Ne yapacanz ve yaptnz zerre umurumuzda deil, sadece insanlar etkileyip buradan aas yok mealindeki yaznza sui zanda bulunuyorum belki ama bu iyi niyetli deil byle bir virs olay varken, ltfen daha dikkatli yazalm ricama ne alg, ne beyin, ne kumarbazlk brakmadan kabaca yazmak mdr bunun yolu? Dnn ve slubunuza, yazm tarznza, egonuza bir daha bakn anlarsnz neden byle cevap yazdmz.
Buna gre ptal edilen ruhsatlardan 142 tanesi hakknda irketimizce iletme projeleri revize edilerek 5 ay ierisinde bakanla sunulmu ve bakanlk tarafndan incelemeler devam etmektedir. Bu deerlendirme srecinde
bahse konu 142 ruhsat MGEM tarafndan Koza Altn adna arama statsyle tekrar yrrle alnmtr.
31 Aralk 2019 itibariyle, Koza Altn letmeleri A.. (“irket”) bnyesinde be adet retim yapan maden
bulunmaktadr. Ovack’ta yeralt iletmecilii, ukuralan’da ak ocak ve yeralt iletmecilii, Kaymaz’da
ak ocak iletmecilii, Himmetdede’de ak ocak iletmecilii ve Mastra’da ak ocak iletmecilii Austos aynda tamamlanm olup yeralt iletmecilii devam etmektedir. Fizibilite aamasndaki projeler ierisinde, Trkiye’nin kuzey dousunda yer alan Ar’ya yakn Mollakara projesi, Bat Anadolu’da Karapnar projesi ve Kubalar projesi bulunmaktadr. Bunlara ek olarak, dier projeler kapsamnda Trkiye’de erken arama aamasndan gelimi arama aamalarna kadar uzanan ve 2019 ylnda kaynak hesaplamalar tamamlanm olan 11 arama projesi mevcuttur. Aratrmalarn ounun, haritalama ve numuneleme programlar devam etmekte ya da tamamlanm olup sondaj ve jeofizik incelemelerine balanlmtr. Buna ilaveten, mineralize yataklarn yapsnn kaynak gelitirmesi iin potansiyel olduuna iaret eden birok hedef arama sahalar tanmlanm durumdadr.Kaynak faaliyet raporu
u an korku ve panik iinde pek ou. Bunun anlam halkbank 60 ay vade 0.98 faizle mumkunat varsa siz de kredi ekin bu fiyatlardan bu kat kamaz demek. Ama hisseye inan yoksa yapacak bir ey yok. nk baka bankalarn faizleri ok yksek. uzun vadeli kredi alndnda pek risk tekil etmez. Bunu yazdm nk sadece 1 tek kii bunu yapsa durumunu dzeltse mutlu olsa bu bana yeter..
*Yatrm tavsiyesi deildir.
Yer mleri