Her þirketin kasasýndaki para, finansal raporlarýnda dönem sonu nakit ve benzerleri olarak hesaplanarak verilir sizin ayrýca hesap yapmanýza gerek yok diye biliyorum. Biz sonuçta finans uzmaný yada muhasebeci deðiliz hesaplayalým
Nitekim þirketlerin finansal raporlarýna bakarsanýz her 3 þirketin kasasýndaki nakit ve nakit benzerlerinin farklýlýk gösterdiðini görürsünüz.
Neyse siz neden bahsettiðinizi pc baþýna geçtiðinizde açýklarsýnýz bizde bu aralar vakit oldukça bol...
Madem bu kadar lafý edildi, üç aþaðý beþ yukarý ben yazayým o zaman.
Son bilançoya göre stoklar altýn olduðu için onlarý da nakit kabul edip dönen varlýklardan kýsa vadeli yükümlülükleri çýkarýrsak kaba bir hesapla hisse baþý:
Kozal: 31,98 TL
Kozaa: 6,26 TL
Ýpeke: 4,89 TL
Nakit sahibidir diyebiliriz. Bu arada kozaa þu anki üretim ve altýn fiyatý ile muhtemelen senelik 2,50 TL kar üretecektir. Eldeki nakiti hisse fiyatýndan düþersek 8,89 - 6,26 = 2,63 TL'ye senelik 2,50 TL kar üreten bir firmaya ortaðým diye düþünüyorum. Takdir piyasanýndýr..
Yazdýklarým tamamen kiþisel görüþlerim olup yatýrým tavsiyesi deðildir.
Zaten,speklerin bu grup hisselerinde bu kadar agresif hareketler yaptýrmasýnýn sebebi de bu diye düþünüyorum. Ne toplarsam kar mantýðý..Her türlü dümeni yapýyorlar.Tabi bu arada lotlarýný arttýrýrken,al-sat iþlemleriyle ciddi para kazanýyorlar.BIST 30 hisselerinde kozaa gibi marjlar býrakan bir hisse yoktur herhalde...
https://hizliresim.com/1Gvm7N
YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri