Ayrýca bu yýlýn ilk yarýsýnda Invesco'nun satýþý olmuþtu bilen bilir. 39 milyon lot hisseyi halka arz eder gibi sattýlar. Fiyatý 17'lere kadar düþürdüler. (Temettü öncesi fiyat)
O 39 milyon lot hissenin çok büyük kýsmýný yerli oyuncular karþýladý. O dönemde yazmýþtým foruma. Daha sonra yavaþ yavaþ yabancýlar yine almaya baþladý. (Invesco deðil)
AEFES'teki fon iþlemlerini görmek isteyen þu linke baksýn:
https://www.morningstar.com/stocks/xist/aefes/ownership
Bu liste haftalýk/aylýk güncellenmiyor, ancak fonlarýn bildirim zamanlarýnda güncelleniyor. O da bazen 6 aylýk bazen 3 aylýk oluyor. Ama göreceðiniz üzere Invesco 39 milyon lot sattýðýný haziran sonu bildirmiþ. Zaten satýþý da Mayýs ayý içerisinde tamamlamýþtý.
Þirketlerin temel analizi kesinlikle "deðerleme" için önemlidir. Ancak borsa fiyatlamasý temel analize göre deðil, temel analizi yapmýþ ya da baþka bir sebepten dolayý alýþ/satýþ dengesini saðlayan oyuncularýn kesiþtiði noktada oluþur.
Invesco gibi biri çýkýp 40 milyon lot malý halka arz eder gibi satmaya kalkarsa yeniden 16-17'lere düþer hisse. Ya da biri gelip 40 milyon lot mal almak isterse o zaman da 35-40'lý seviyelere kadar sürüklemek zorunda kalýr fiyatý.
Bizler ise sadece böceðiz. Ezer geçerler.




Alýntý yaparak yanýtla
.Bu kadar vergiyi Rusya'da falan getir bak neler oluyor


Yer Ýmleri